Trezor Wallet Review. Este Trezor un portofel bun pentru a păstra criptomonede?

Dacă intenționezi să cumperi un portofel hardware și ai vrea să știi dacă portofelul Trezor este un portofel bun pentru a păstra criptomonede te invităm să citești această recenzie!

În acest articol vei afla despre:

 1. Portofelul Trezor – Prezentare generală
 2. Portofelul Trezor – Specificații tehnice și Caracteristici
 3. Criptomonede suportate de Trezor
 4. De unde puteți cumpăra Portofelul Trezor?
 5. Trezor versus Ledger S/Ledger X
 6. Cum se configurează portofelul Trezor
 7. Cum să primiți fonduri pe Trezor
 8. Cum să trimiteți fonduri de pe Trezor
 9. Documentație și asistență
 10. Întrebări frecvente
 11. Este Trezor un portofel bun pentru a păstra criptomonede?

1. Portofelul Trezor – Prezentare generală

Portofelul Trezor este un portofel hardware care vă permite să stocați, să trimiteți și să primiți în siguranță o gamă largă de criptomonede. Portofelul a fost lansat pentru prima dată în 2014 de compania SatoshiLabs din Republica Cehă.

Fiind un portofel hardware, portofelul Trezor este mult mai sigur decât portofelele software, deoarece cheile private sunt deținute pe dispozitivul fizic, iar portofelul nu este niciodată conectat la un server de internet, ceea ce înseamnă că este practic imposibil pentru un hacker să vă acceseze fondurile.

Până în prezent SatoshiLabs a vândut peste un milion de dispozitive, iar cel mai recent portofel al lor este Trezor T (Trezor 2).

Portofelul Trezor este un portofel multi-valută, ceea ce înseamnă că poate stoca o mulțime de criptomonede diferite. Trezor acceptă cca. 1400 de monede. Portofelul Trezor Ethereum poate stoca toate jetoanele bazate pe Ethereum (ERC-20).

Trezor One acționează ca un dispozitiv de stocare offline extrem de securizat, dar vă permite totuși flexibilitate atunci când doriți să cheltuiți monedele. Deci, puteți să vă stocați Bitcoin offline pe Trezor One și ori de câte ori doriți să-i cheltuiți, conectați Trezor One la orice computer. Trezor One utilizează o conexiune USB limitată, la fel ca mouse-ul sau tastatura computerului.

De asemenea, este important de știut că în cazul în care trimiteți o criptomonedă către Trezor, care nu este una dintre monedele acceptate de Trezor, atunci puteți pierde fondurile respective pentru totdeauna.

2. Portofelul Trezor – Specificații tehnice și Caracteristici

Trezor One

 • Dimensiune: 60mm x 30mm x 6mm (2.4in x 1.2in x 0.2in)
 • Greutate: 12 g (0.42 oz)
 • Temperatura de Operare: -20 ° C până la + 60 ° C (-4 ° F – + 140 ° F)
 • Conectivitate: Conector micro USB pentru conectarea la computer sau telefon mobil.
 • Procesor: Procesor ARM încorporat de 120 MHz (Cortex M3) care rulează un sistem dezvoltat personalizat.
 • Ecran: OLED luminos – 128×64 pixeli. Afișează până la șase rânduri de text. Poate afișa toate detaliile necesare pentru a verifica o tranzacție pe un singur ecran.
 • Siguranță și certificări: Trezor este certificat CE și RoHS, deci îndeplinește toate standardele de calitate, fiabilitate și mediu.
 • Cutia conține: Dispozitiv Trezor Model One, Cablu micro USB, 2x card fraze de recuperare.
 • Preț Trezor One: 59 EUR

Trezor Model T

 • Dimensiune: 64 mm x 39 mm x 10 mm (2,52 in x 1,54 in x 0,39 in)
 • Greutate: 22 g (0,77 oz)
 • Dimensiunea și greutatea pachetului: Dimensiune: 64 mm x 39 mm x 10 mm (2,52 in x 1,54 in x 0,39 in); Greutate: 96 g (3,39 oz)
 • Temperatura de Operare: -20 ° C până la + 60 ° C (-4 ° F – + 140 ° F)
 • Conectivitate: Conector USB-C pentru conectarea la computer sau telefon mobil.
 • Procesor: Procesor ARM încorporat de 168 MHz (Cortex-M4) care rulează un sistem dezvoltat personalizat, Trezor Core.
 • Ecran: LCD color luminos – 240×240 pixeli.
 • Siguranță și certificări: Trezor este certificat CE și RoHS, deci îndeplinește toate standardele de calitate, fiabilitate și mediu.
 • Cutia conține: Trezor Model T, Dock magnetic model T, Cablu USB-C, 2x card fraze de recuperare, Autocolante Trezor
 • Preț Trezor  Model T: 192,39 EUR

Prezentare generală a securității. Cât de sigur este Trezor Wallet?

Unul dintre avantajele Trezor este că nu există „nume de utilizator” sau „parolă” pentru contul dvs. Deci, dacă cineva nu are acces fizic la dispozitivul dvs, nu poate accesa contul dvs. Dar dacă cineva ar putea avea acces la dispozitivul dvs.? Trezor a rezolvat această potențială problemă permițându-vă să adăugați o protecție de expresie de acces suplimentară.

Trezor nu vă poate proteja, însă, de atacurile de phishing. Asta înseamnă că cineva poate încerca să vă păcălească solicitându-vă să trimiteți Bitcoin de la Trezor la ​​o adresă greșită.

 • Conexiune USB limitată

Portofelul are o caracteristică numită „Conexiune USB limitată”, ceea ce înseamnă că, în cazul în care computerul dvs. este infectat, criptomoneda dvs. este complet sigură.

Unele recenzii ale portofelului Trezor menționează keyloggers. Un keylogger permite hackerului să primească o copie a fiecărei chei pe care o introduceți pe tastatură. Cu toate acestea, echipa Trezor a proiectat utilizarea codului PIN al portofelului astfel încât de fiecare dată când introduceți un număr ordinea numerelor se schimbă.

 • Actualizări firmware

Pentru a se asigura că portofelul Trezor rămâne protejat împotriva noilor amenințări, echipa lansează periodic actualizări de firmware. Acestea sunt similare cu actualizarile Windows și sunt concepute pentru a vă proteja dispozitivul. Actualizările portofelului Trezor nu sunt totuși automate, așa că va trebui să îl actualizați atunci când acestea sunt lansate.

 • Cheie privată și expresie de acces suplimentară

Trezor este un portofel hardware în care controlați cheile private. Fraza de acces alcătuită din 24 de cuvinte este generată folosind RNG de pe dispozitiv și computer. Aceasta este generată offline și afișată pe ecranul Trezor.

Puteți adăuga o expresie de acces suplimentară. Trebuie să vă amintiți expresia de acces suplimentară, deoarece fraza de acces fără expresia de acces suplimentară nu este suficientă pentru a recupera portofelul. Recuperarea se poate face cu un alt portofel Trezor sau cu alte portofele, cum ar fi Electrum sau Mycelium.

Trezor include hârtie pentru a scrie cuvintele frazei de acces, aceasta putând fi păstrată într-un Billfodl. Billfodl este o soluție de rezervă din oțel inoxidabil. Vă permite să stocați fraza de rezervă de 24 de cuvinte pe materiale mult mai rezistente la foc, electricitate, apă și alte pericole potențiale.

Confidențialitate

Trezor oferă o confidențialitate foarte bună. Satoshi Labs nu are nicio modalitate de a vă urmări acțiunile după ce ați primit dispozitivul, deoarece nu are număr de serie. Tot software-ul este open source. Nu este nevoie de nume de utilizator sau parole atunci când se utilizează Trezor. Confidențialitatea este determinată de portofelul utilizat cu Trezor: Electrum, MultiBit HD și GreenAddress – pentru desktop, GreenBits și Mycelium – pentru Android – și myTREZOR.com – pentru web. Datele pot fi difuzate la configurare dacă utilizați myWallet-ul Trezor, deci este mai bine să utilizați un client cu nod întreg, cum ar fi Electrum.

Alte caracteristici Trezor:

 • UI Wallet Trezor este ușor de înțeles atât pentru utilizatorii începători, cât și pentru cei avansați. Este ușor să trimiteți sau să primiți o varietate de monede, să examinați tranzacțiile anterioare, să cumpărați monede direct de la Trezor sau de la alți utilizatori pe schimbul lor. Cu toate acestea, când decideți să utilizați software-ul cu portofelul Trezor, fiți conștienți de faptul că, cu excepția cazului în care luați măsuri certe pentru a vă ascunde adresa IP (utilizând un VPN sau Tor), compania Trezor va avea acces la adresa dvs. IP;
 • Trezor CLI. Puteți obține funcționalitate completă din Trezor One printr-o interfață de linie de comandă (command line interface). Cu CLI, puteți să rulați comenzi direct pe Trezor, fără a utiliza software-ul portofelului;
 • Manager parolă și U2F. Trezor One poate acționa și ca manager de parole și autentificare U2F. Aceasta înseamnă că puteți utiliza Trezor pentru a stoca toate parolele dvs. în diferite conturi online și/sau a solicita conectarea conturilor numai atunci când introduceți o parolă din 6 cifre generată de Trezor;
 • Trezor este compatibil cu mai multe portofele software, inclusiv Electrum, MultiBit HD și Blockstream Green pe desktop, Mycelium pe Android și myTREZOR.com pe web. Trebuie să utilizați Trezor Bridge pentru a vă conecta portofelul Trezor și browserele acceptate pentru a lucra cu myTrezor.com;
 • Schema de partajare secretă a lui Shamir (SSSS). Trezor acceptă acum n-of-m key shares prin standardul Shamir’s Secret Sharing Scheme. Prin acest standard un utilizator poate prelua o cheie privată în care sunt deținute monedele și o poate împărți în câte părți dorește și, de asemenea, poate specifica câte dintre părți sunt necesare pentru reconstituirea cheii. Acest lucru permite utilizatorului să separe părțile cheii private în mai multe locații pentru a atenua anumite amenințări. SSSS este acceptat doar pe modelul Trezor Model T.

 

Citeste si: eToro Review – Cât de bun este eToro pentru investitori începători?

 

3. Criptomonede suportate de Trezor

Trezor poate fi utilizat pentru a stoca Litecoin, DASH și orice alte monede. Depinde de dezvoltatorii de portofele software să integreze asistență, dispozitivul în sine fiind compatibil cu orice altcoin. Portofelele Trezor suportă în general peste 1000 de monede și jetoane ERC-20. Principalele monede acceptate sunt: ​​Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Zcash (ZCH), Stellar (XLM).

Ripple (XRP), Monero (XMR) și Cardano (ADA) nu sunt suportate de Trezor One. De asemenea, multe monede necesită utilizarea unui portofel extern și nu pot fi utilizate cu TREZOR One. Trezor Model T acceptă Ripple (XRP) și Monero (XMR).

O listă completă a monedelor acceptate poate fi găsită pe site-ul Trezor. De asemenea trebuie să știți că echipa Trezor extinde întotdeauna cantitatea de monede pe care o acceptă, așa că este indicat să verificați periodic site-ul oficial.

4. De unde puteți cumpăra Portofelul Trezor?

Cumpărați numai din magazinul oficial Trezor.

5. Trezor versus Ledger S/Ledger X

 • TREZOR vs. Ledger Nano S

Principala diferență este că Trezor seamănă mai mult cu un mini computer, în timp ce Ledger Nano S folosește un cip sigur.

 • TREZOR vs. Ledger Nano X

Portofelul hardware Trezor One este considerat, în general, mai puțin performant decât Ledger Nano X. Acest lucru se datorează faptului că Ledger Nano X are opțiunea bluetooth. Pe de altă parte, Ledger, în special Nano S, câștigă în ceea ce privește numărul de monede pe care le suportă, inclusiv XRP. De asemenea, interfața portofelului Ledger (cunoscută sub numele de Ledger Live) este mult mai robustă decât cea a lui Trezor. Modelul Trezor T are un ecran tactil încorporat, acceptă XRP și Monero (XMR), dar este și mai scump.

6. Cum se configurează portofelul Trezor

Există două moduri de a configura Trezor: prin myTREZOR.com sau prin linia de comandă (CLI). Configurarea implică setarea codului PIN, numelui dispozitivului și parolei.

 • În primul rând, trebuie să conectați portofelul Trezor la portul USB al computerului. Odată ce ați făcut acest lucru, ecranul Trezor ar trebui să vă arate un site web de vizitat. Conectați dispozitivul la computer, instalați un „bridge” care permite Trezor să comunice cu computerul și să urmați instrucțiunile;
 • Pagina web vă va oferi instrucțiuni suplimentare despre cum să vă păstrați portofelul Trezor în siguranță, înainte de a vă redirecționa către wallet.TREZOR.io;
 • Instalați portofelul Trezor. Puteți să instalați prin extensia Google Chrome sau să descărcați direct pe dispozitiv. Veți fi întrebat dacă doriți să instalați cel mai recent firmware. faceți clic pe „Da, instalați”;
 • Vi se va cere să verificați dacă „Amprentele digitale” (Fingerprints) de pe ecranul hardware Trezor se potrivesc cu cele afișate pe ecranul dispozitivului computerului. După aceasta faceți clic pe „Continuați” (pe dispozitivul Trezor);
 • Deconectați portofelul Trezor de pe computer, reintroduceți-l, apoi reveniți la wallet.TREZOR.io;
 • Vi se va cere să  denumiți portofelul Trezor (numele poate fi oricând schimbat);
 • Configurați codul PIN. Poziția numerelor afișate pe ecran este aleatorie, ceea ce vă asigură că nimeni nu poate afla ce taste apăsați. Cu toate acestea, trebuie să introduceți numerele dorite pe computer. De exemplu, dacă doriți să alegeți „5,7,3,1”, va trebui să selectați aceeași poziție în pătratele goale afișate pe ecranul computerului. Afișarea numerelor reale este vizibilă doar pe Trezor. Va trebui să le introduceți de două ori;
 • După ce ați configurat codul PIN, portofelul dvs. hardware Trezor va afișa fraza de rezervă de 24 de cuvinte. Este foarte important să o scrieți și să o păstrați în siguranță, deoarece dacă vreodată vă pierdeți portofelul veți avea nevoie de aceasta pentru a vă recupera fondurile. Pachetul Trezor conține și hârtie pentru a nota fraza de 24 de cuvinte;
 • După ce terminați configurarea, va trebui să conectați Trezor One la orice computer și să accesați wallet.trezor.io. Aceasta este interfața portofelului pentru Trezor One. De acolo veți putea trimite criptomonede oricui doriți.

7. Cum să primiți fonduri pe Trezor

 • Conectați portofelul hardware Trezor la computer și introduceți codul PIN;
 • Vizitați portofelul Trezor, fie prin extensia Google Chrome, fie prin programul software pe care l-ați descărcat mai devreme;
 • În partea din stânga sus a paginii, veți vedea o casetă derulantă. Selectați criptomoneda pe care doriți să o trimiteți în portofelul Trezor;
 • Apoi, faceți clic pe „Primire” în partea de sus a ecranului. Veți vedea adresa dvs. unică de portofel pentru criptomoneda pe care doriți să o transferați;
 • Copiați adresa și apoi mergeți la portofelul în care este stocată în prezent criptomoneda. Inserați adresa dvs. și apoi transferați fondurile.

În funcție de moneda pe care o transferați, va dura câteva minute pentru a ajunge la portofelul Trezor.

8. Cum să trimiteți fonduri de pe Trezor?

 • Deschideți tabloul de bord al portofelului Trezor pe computer;
 • Din lista derulantă din partea stângă, selectați moneda pe care doriți să o trimiteți;
 • Faceți clic pe „Trimiteți” în partea de sus a paginii;
 • Vi se va cere să introduceți adresa portofelului persoanei la care doriți să trimiteți monedele, precum și suma. După ce ați introdus corect aceste informații, faceți clic pe „Trimiteți”.

9. Documentație și asistență

Trezor oferă un Help Center pentru clienți, unde puteți completa un formular de asistență. Sunt disponibile, de asemenea, o secțiune FAQ, Manualul utilizatorului, Secțiunea “Community Advice” precum și articole cu sfaturi utile pe blogul Trezor.

10. Întrebări frecvente

 • Cum îmi accesez portofelul Trezor?

Conectați Trezor la ​​computer, accesați wallet.trezor.io, introduceți codul PIN pentru Trezor. Acum puteți trimite și vizualiza adrese pentru contul dvs. Trezor.

 • Este Trezor Open Source?

Majoritatea software-ului și hardware-ului Trezor sunt open source. Puteți vizualiza codul public pe GitHub.

 • Ce este o frază de recuperare Trezor?

Fraza de recuperare este un set de 24 de cuvinte care trebuie scrise în ordinea corectă. Este un mod de a scrie cheia privată într-un mod mai facil decât o cheie foarte lungă de numere și litere. Oricine are fraza dvs. de recuperare poate câștiga controlul asupra criptomonedelor dvs., deci este important să o păstrați în siguranță.

 • Cum resetați Trezor?

Trezor One poate fi șters complet (nu doar resetat) procedând astfel: Conectați portofelul Trezor, accesați wallet.trezor.io, faceți clic pe „x” când vi se cere să introduceți codul PIN. Accesați fila „Avansat”, faceți clic pe „Ștergeți dispozitivul”, confirmați acțiunea pe Trezor.

11. Este Trezor un portofel bun pentru a păstra criptomonede?

Avantajele portofelului Trezor

Este cel mai sigur mod de a stoca criptomoneda dvs. Cheia dvs. privată este întotdeauna păstrată offline, ceea ce înseamnă că nu are niciodată o conexiune directă la internet. Pentru a accesa portofelul Trezor, indiferent dacă este vorba de trimiterea/primirea de monede sau chiar de verificarea soldului, va trebui să introduceți codul PIN personal. Numai dvs. ar trebui să știți acest număr PIN. De asemenea, vi se oferă o parolă de rezervă pe care trebuie să o notați. Dacă portofelul Trezor v-a fost furat, veți putea să vă recuperați fondurile introducând fraza de rezervă pe un alt dispozitiv.

Dezavantaje ale portofelului Trezor

Trebuie să luați în considerare cât de des intenționați să utilizați portofelul hardware Trezor pentru a efectua tranzacții. De fiecare dată când doriți să trimiteți fonduri, va trebui să conectați portofelul la dispozitivul desktop și apoi să introduceți codul PIN personal.

Din punct de vedere al ușurinței utilizării, portofelul hardware Trezor poate fi puțin complicat pentru începători, de aceea este foarte important să citiți manualul de instrucțiuni înainte de a-l utiliza.

În general, trebuie să luați în considerare ceea ce este cel mai important. Este securitatea sau costul, comoditatea și ușurința în utilizare? Dacă dețineți o cantitate foarte mare de criptomonede, este recomandat să le păstrați într-un portofel hardware precum Trezor.

Surse informații: Bitdegree, 99 Bitcoins, Buy Bitcoin Worldwide