Tradesilvania Review: Tranzacționează criptomonede utilizând o platformă românească

Review Tradesilvania Exchange: pareri si evaluare

Tradesilvania este un exchange specializat în tranzacționarea criptomonedelor, cu sediul in România, Cluj-Napoca. Prin platforma Tradesilvania criptomonedele pot fi convertite în fiat (RON sau EUR).

În acest articol veți afla despre:

 1. Tradesilvania – Prezentare generală
 2. Review Crypto Exchange Romania: Tradesilvania – Cum funcționează?
 3. Criptomonede acceptate de Tradesilvania
 4. Taxe Tradesilvania
 5. Asistență pentru clienți
 6. Întrebări frecvente Tradesilvania
 7. Păreri Tradesilvania: Avantaje și dezavantaje Crypto Exchange Romania

 

1. Tradesilvania – Prezentare generală

Lansată în 2018, platforma a inclus plăți SEPA (Euro) un an mai târziu, și tot în 2019 a lansat aplicația mobilă și a încheiat un parteneriat cu Ledger. Este printre puținele exchange-uri din România care oferă plata cu RON sau EURO, se pot cumpăra sau retrage bani din cont utilizând cele două monede.

Tradesilvania este un exchange reglementat de Uniunea Europeană, cu licență de funcționare emisă de Financial Intelligence Unit Estonia pentru furnizarea de servicii de schimb de monedă virtuală cu monedă fiat și furnizarea unui serviciu de portofel cu monede virtuale. Este unul dintre schimburile de criptomonede sigure și unul dintre puținele exchange-uri din Europa care a obținut certificarea ISO 27001 – securitatea informațiilor.

Pentru siguranța criptomonedelor, Tradesilvania oferă în Romania portofele digitale hardware Ledger. Oferă cele mai bune rate de schimb criptomonede din Romania, iar crearea unui cont durează câteva minute.

În octombrie 2019, exchange-ul Tradesilvania a introdus în premieră în România un nou sistem de creditare și împrumut pentru clienții Tradesilvania, care permite obținerea unei sume de bani în LEI sau EURO direct din cont și care utilizează ca și garanție colaterală criptomonede.

Exchange-ul Tradesilvania a avut un volum de tranzacționare de peste 8 milioane de EUR în 2019.

2. Review Crypto Exchange Romania – Tradesilvania – Cum funcționează?

Caracteristici principale:

 • Rapid și ușor de tranzacționat;
 • Plata cu cardul;
 • Încărcare gratuită a portofelului digital;
 • Plată prin transfer bancar;
 • Cumpărare instant de monede virtuale;
 • Ordine de tip market și limit;
 • Cele mai mici prețuri;
 • Fără comisioane ascunse la tranzacționare;
 • Lichiditate ridicată;
 • Suport pentru 23 de criptomonede;
 • Cold wallet
 • Alerte de preț
 • SEPA transfer
 • Aplicație mobilă
 • Interfață ușor de utilizat;
 • Opțiunea Tradesilvania Savings
 • OTC Desk
 • Platformă PRO pe care se tranzacționează doar criptomonedele cu volum ridicat.

Cum te înregistrezi pe Tradesilvania?

Te poți înregistra gratuit pe pagina Tradesilvania. Pentru aceasta va trebui să completezi în formularul de înregistrare: adresa de e-mail, numele și prenumele, parola pe care dorești să o setezi pentru contul de tranzacționare.

cum te inregistrezi pe tradesilvania

După înregistrare, înainte de a începe să tranzacționezi, va trebui să treci prin procesul de verificare a identității. Identificarea video este obligatorie și trebuie să ai la îndemână documentul de identitate (buletin sau pașaport). Acest pas face parte din procedura standard de cunoaștere a clientului și este obligatorie pentru a putea tranzacționa orice instrumente financiare. Odată ce au fost efectuate toate verificările vei primi un e-mail de confirmare prin care vei fi informat că ai un cont activ.

Cum depui bani pe Tradesilvania? 

Tradesilvania marketing afiliat
Înainte de a începe să tranzacționezi criptomonede  va trebui să depui bani în contul tău. Pentru aceasta accesează opțiunea Portofelul meu  din Dashboard-ul contului, apoi accesează butonul Depunere.

Pe Tradesilvania poți depune sume în RON, astfel încât nu vei avea pierderi generate de cursul de schimb EUR/RON sau USD/RON. Depunerea se poate face direct cu cardul de debit (pentru sume mici) sau prin transfer bancar (pentru sume mai mari).

Cei care dețin deja criptomenede și vor să le transfere în portofelul Tradesilvania vor proceda astfel: din meniul Portofelul meu vor selecta moneda pe care vor să o depună, apoi, prin accesarea butonului Depunere va fi afișat codul QR și adresa portofelului unde vor fi trimise fondurile. Poți trimite criptomonede doar către portofelul destinat fiecăreia dintre ele. De exemplu adresa portofelului de Bitcoin va fi diferită de cea a portofelului pentru Ethereum.

Important! Toate transferurile de criptomonede sunt definitive. Dacă trimiți din greșeală monede către un portofel greșit, Tradesilvania nu te va putea ajuta să le recuperezi și le vei pierde pentru totdeauna.

Cum retragi bani de pe Tradesilvania?

Pentru a putea efectua retrageri din contul de RON trebuie să ai adăugat cel puțin un cont bancar care să fie aprobat de către echipa de suport. Procesarea transferului bancar național poate dura de la 4 până la 48 de ore. Banii ajung în contul tău în 2 ore, doar în timpul programului de lucru al băncilor.

Retragerile se fac din meniul Portofelul meu. Pentru a retrage criptomonede selectează moneda pe care vrei să o retragi, introdu valoarea și adresa portofelului de destinație.

Cum tranzacționezi pe Tradesilvania?

cum tranzactionezi pe tradesilvania

Tradesilvania permite tranzacționarea cu ordine de tip Market (Instant) și Limit. Ordinele de tip Market vă permit să cumpărați sau să vindeți la prețul curent. Ordinele de tip Limit permit achiziționarea și vânzarea criptomonedelor la niște niveluri stabilite.

Pentru a cumpăra criptomonede, trebuie să ai fiat (RON sau EURO) în portofelul tău. Suma minimă de criptomonedă pe care o poți cumpăra cu RON este de 50 RON, iar cu EURO este în valoare de 10 EURO. Selectează opțiunea Schimbă din Dashboard, apoi selectează moneda pe care dorești să o cumperi. Introdu valoarea tranzacției sau câte monede dorești să cumperi, selectează tipul ordinului Market sau Limit, apoi apasă butonul Cumpără. Tranzacția va fi procesată de rețea, iar monedele cumpărate vor fi transferate în portofelul tău.

Vânzările de criptomonede se fac tot prin secțiunea Schimbă din Dashboard. Condiția este să ai acele criptomonede în portofel. Selectează criptomoneda pe care vrei să o vinzi, introdu valoarea tranzacției, selectează tipul ordinului market sau limit, apasă butonul Vinde.

Platforma PRO. OTC Desk. Tradesilvania Prime Trading

Pe Platforma PRO se tranzacționează doar criptomonedele cu volum ridicat. Prin intermediul OTC Desk se tranzacționează pentru volume mai mari de 20.000 de EUR.

Tradesilvania Prime Trading permite accesul la lichidități multiple și permite executarea de volume mari, prin rutarea inteligentă a ortdinelor, utilizarea de algoritmi avansați și tranzacționare post-trade. Așadar, avantajul la Tradesilvania PRO/OTC este lichiditatea mare și diversă oferită de aceste două produse.

Este Tradesilvania un exchange sigur?

Tradesilvania este, după cum am menționat, printre puținele exchange-uri din Europa care a obținut certificarea ISO 27001 – securitatea informațiilor.

Tradesilvania prezintă următoarele caracteristici de securitate: utilizează tehnologie antifraudă pentru a asigura securitatea fondurilor, iar cheile private ale portofelelor sunt păstrate în Cold Wallets. Exchange-ul recomandă activarea autentificării în 2 pași de la Google pentru o securitate sporită. De asemenea, este setată și o perioadă de inactivitate atunci când sunteți logați la cont. După depășirea acestei perioade veți fi deconectați automat din cont.

3. Criptomonede acceptate de Tradesilvania

Criptomonede disponibile pe Tradesilvania:  Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), USDT, USDC, Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), EOS (EOS), TRON (TRX), Stellar (XLM), Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), OX (ZRX), OmiseGO (OMG), Augur (REP), Golem (GNT), Polkadot, Chainlink, Elrond (EGLD), Dai, Zilliqa.

4. Taxe Tradesilvania

Depunere fiat: Transfer bancar – 0 % comision, Plata cu cardul – 0 % comision;

Retragere fiat: Retragere RON – 10 RON, retragere Euro – 1 Euro;

Comisioanele de tranzacționare sunt negociabile, în funcție de volumul și frecvența tranzacțiilor.

OTC Desk (pentru volume mai mari de 20.000 de EUR): Comision de vânzare – 0,1 %, Comision de cumpărare – 0,1 %.

Comision minim: dacă volumul tranzacționat este mai mic sau egal cu 100 EUR comisionul este de 1 EUR, iar dacă volumul tranzacționat este mai mic sau egal cu 100 Ron comisionul este de 1 RON.

Încasare criptomonede – 0% comision.

Savings – fără comision;

Pentru transferul criptomonedelor în portofele externe sunt percepute taxe care variază în funcție de criptomoneda transferată și includ și comisionul rețelei blockchain.

Lista întreagă a comisioanelor Tradesilvania poate fi consultată aici

Notă: Comisioanele Tradesilvania sunt calculate fără zecimale, iar taxele cu zecimale vor fi rotunjite în sus. De exemplu dacă comisionul este de 2, 34 RON rotunjirea se face la 3 RON.

5. Asistență pentru clienți

Tradesilvania oferă suport clienților prin intermediul unei echipe dedicate, iar pe site-ul exchange-ului sunt disponibile secțiunile: Întrebări Frecvente, Ce este Bitcoin și un Blog care oferă Cursuri (gratuite) despre criptomonede și blockchain și Știri din domeniul criptomonedelor.

În secțiunea Contact sunt disponibile mai multe modalități de a contacta echipa Tradesilvania: chat (butonul Help de pe pagină), e-mail, Facebook și Twitter. Este disponibilă, de asemenea, o secțiune de testimoniale.

6. Întrebări frecvente Tradesilvania

 • Cât timp durează verificarea contului? Durata de activare a contului poate varia în funcție de numărul de procesări. Vericarea se bazează pe servicii de securitate terțe, dar si pe verificare manuală, iar atunci când există un număr mare de solicitări pentru crearea de conturi noi procesul de activare poate dura mai mult decât în mod normal. Trebuie să vă asigurați că materialele pe care le furnizați îndeplinesc cerințele și, de asemenea, vă sfătuim să completați corect numele, adresa, locul de muncă sau sursa veniturilor. Dacă ați parcurs corect etapele de identificare și de completare a datelor, contul dvs. va fi activat în cel mai scurt timp posibil. Dacă au trecut mai mult de 7 zile și contul nu este activat, contactați Tradesilvania pe adresa de email: [email protected]
 • Cum parcurg etapa de identificare? Pentru a putea parcurge cu succes această etapă este foarte important ca datele personale să fie completate corect la crearea unui cont nou. Numele și prenumele trebuie completate în secțiunea corectă și complet, dacă aveți 2 prenume, trebuie trecute ambele în ordinea în care apar pe document. Adresa trebuie sa fie exact ca în document, chiar dacă locuiești la altă adresă. Identificarea video este obligatorie și trebuie parcursă în aplicație. Nu se acceptă documente trimise pe email sau chat.
  Înainte de a începe procesul de identificare, verificați că device-ul are o cameră web și că accesul la camera web a fost permis. Asigurați-vă că lumina vine din fața dumneavoastră, nu din spatele, astfel încât fața să fie clar vizibilă fără iluminare de fundal.
  Dacă purtați ochelari în fotografia dumneavoastră de identitate, să îi purtați și în poza de identificare. Dacă nu purtați ochelari în
  fotografia dumneavoastră de identitate, să nu îi purtați în poza de identificare.
 • Unde pot descărca un document cu confirmarea unei tranzacții? Poți descărca un document pdf doar dacă accesezi aplicația de pe un PC sau un dispozitiv cu un ecran mai mare. Pentru a descărca un document cu confirmarea unei tranzacții trebuie să selectezi din meniul de sus al platformei opțiunea Istoric. În pagina de istoric vei găsi un tabel cu toate tranzacțiile efectuate de tine pe platformă, iar în partea din dreapta a tabelului, în dreptul fiecărei tranzacții este un buton. Pentru a descărca un document pdf cu toate informațiile despre tranzacția respectivă trebuie să faci click pe acest buton.
 • Unde găsesc Contractul de servicii (Client Agreement)? Pentru a putea accesa platforma, după activarea contului este obligatoriu să accepți acest contract ca să poți tranzacționa pe Tradesilvania. Accesați secțiunea “Meniu” – “Setări”, apoi din subsecțiunea “Profilul Meu” dați click pe linkul “Client Agreement”. Acest contract poate să fie descărcat în format pdf. După ce ai acceptat contractul este obligația ta ca în termen de 15 zile de la prima tranzacție în aplicație să îl printezi, să îl semnezi și să îl trimiți pozat sau scanat la [email protected]
 • Ce acte sunt necesare pentru crearea unui Cont de firmă? – Certificat de Înregistrare Companie, Actul constitutiv, Certificat constatator (nu mai vechi de 3 luni), O scrisoare de autorizare (model de scrisoare oferit de Tradesilvania).
 • Pot cumpăra monede digitale utilizând un card bancar? Da, poți să cumperi monede digitale cu orice card credit/debit Visa sau MasterCard cu 3D Secure pe care îl deții.
 • Pot cumpăra monede digitale prin transfer bancar? Da, poți cumpara monede digitale prin transfer bancar cu RON și cu EURO.
 • Care este suma minimă pe care o pot cumpăra? Suma minimă de monedă digitală pe care o poți cumpăra cu RON este în valoare de 50 RON, iar cu EURO este în valoare de 10 EURO.
 • De ce să păstrez criptomonedele în portofelul Tradesilvania ? Daca alegeti sa pastrati monedele in portofelul Tradesilvania evitați comisioanele din rețeaua blockchain, precum și comisioanele platformelor externe. Totuși, se recomandă clienților să pastreze doar monedele pe care le tranzacționează mai des, iar dacă investiția este pe termen lung, este recomandat transferul criptomonedelor în portofele la care dețin cheia privată. Înainte de a transfera monedele de pe platformă asigură-te că ai cunoștintele necesare efectuării unui transfer, precum și adresa corectă. Tradesilvania nu este reponsabilă dacă transferul de monede se face într-o rețea greșită sau către o adresă greșită. Portofelul din aplicație este un portofel pentru tranzacționare. Cum păstrează Tradesilvania fondurile?
  Monedele digitale sunt păstrate offine în proporție de peste 97%, iar fondurile fiat sunt păstrate în conturi bancare acoperite de
  fonduri de garantare sau în instituții care păstrează sumele în conturi segregate.

Pentru o listă completă a întrebărilor frecvente accesați Tradesilvania.

7. Păreri Tradesilvania: Avantaje și dezavantaje Crypto Exchange Romania

Tradesilvania este un crypto exchange românesc, care permite retrageri și depuneri în RON și EURO.

Avantaje Tradesilvania:

 • Platformă cu o interfață prietenoasă, intuitivă, simplă și ușor de utilizat;
 • Fără taxe ascunse;
 • Taxe reduse;
 • Taxă pentru depozit de 0%;
 • Permite achiziții de Bitcoin, Ethereum și eGold cu RON;
 • Permite plăți cu cardul;
 • Aplicație mobilă disponibilă;
 • Permite stocarea în cold wallet;
 • Oferă asistență prin chat în limba română.

Dezavantajele Tradesilvania:

 • Exchange-ul nu este disponibil fizic, ci doar online.

Tradesilvania marketing afiliat

CONCLUZII

Tradesilvania este o platformă de exchange criptomonede foarte bună atât pentru utilizatorii începători, cât și pentru cei cu experiență. Are o interfață prietenoasă, intuitivă, și permite retrageri și depuneri în RON, eliminând costurile schimbului valutar și a comisionelor bancare.

De asemenea, prezintă caracteristici bune de securitate. Deoarece este o platformă românească poate fi mai ușor de tranzacționat pentru români decât platformele străine.

 

 

Surse informații: Tradesilvania, OvidiuTarcu.ro, România Liberă