Tesla a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și a anunțat includerea criptomonedei ca modalitate de plată pentru produsele sale

Bitcoin a atins astăzi maxime istorice de preț în timp ce compania Tesla a confirmat că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că include criptomoneda ca modalitate de plată pentru produsele sale

În acest articol vei afla despre:

  1. Tesla confirmă că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și anunță includerea criptomonedei ca modalitate de plată pentru produsele sale;
  2. Bitcoin atinge maxime istorice de preț

 

  1. Tesla confirmă că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și anunță includerea criptomonedei ca modalitate de plată pentru produsele sale

Tesla a anunțat luni, 8 februarie 2021, că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că va începe să accepte Bitcoin ca modalitate de plată pentru produsele sale.

Într-o depunere la Securities and Exchange Commission, compania a declarat că a cumpărat Bitcoin pentru „mai multă flexibilitate pentru a diversifica și a maximiza randamentele în numerar”.

Tesla a mai spus că va începe să accepte plăți în Bitcoin în schimbul produselor sale „sub rezerva legilor aplicabile și inițial pe o bază limitată”. Astfel, Tesla devine primul producător auto important care acceptă plata cu Bitcoin.

Compania de mașini electrice a declarat că a luat decizia „să diversifice și să maximizeze în continuare rentabilitățile numerarului nostru care nu sunt necesare pentru a menține o lichiditate operațională adecvată”, în conformitate cu noua politică de investiții Tesla.

„Am investit un total de 1,50 miliarde de dolari în Bitcoin în temeiul acestei politici și putem achiziționa și deține active digitale din când în când sau pe termen lung”, a spus Tesla într-un comunicat. „Mai mult decât atât, ne așteptăm să acceptăm Bitcoin ca formă de plată pentru produsele noastre în viitorul apropiat, sub rezerva legilor aplicabile și inițial pe o bază limitată.”

 

  1. Bitcoin atinge maxime istorice de preț

Prețul Bitcoin a crescut la noi maxime pe 8 februarie 2021, după anunțul Tesla, ajungând la un preț de peste 41.000 de dolari, iar acțiunile Tesla au crescut cu peste 2% luni dimineață. În depunerea SEC, Tesla i-a avertizat pe investitori cu privire la volatilitatea prețului Bitcoin.

Recent CEO-ul Elon Musk a fost creditat pentru creșterea prețurilor criptomonedelor precum Bitcoin și Dogecoin prin postarea pe Twitter a unor mesaje pozitive, care au încurajat oamenii să cumpere monede digitale. În urmă cu două săptămâni Elon Musk a adăugat hashtagul #bitcoin în biografia sa de pe Twitter, o mișcare care a contribuit la creșterea prețului Bitcoin cu până la 20%. Două zile mai târziu, el a spus pe canalul său Clubhouse: „În acest moment cred că Bitcoin este un lucru bun și sunt un susținător al Bitcoin.”

 

Au loc, deci, mișcări interesante pe piața criptomonedelor. Cât va crește Bitcoin, dar și dacă, cât, când va scădea, vom afla urmărind evoluția evenimentelor. De asemenea va fi interesant de văzut cât va vinde Tesla prin modalitatea de plată Bitcoin și dacă și alte companii mari vor adopta în viitorul apropiat criptomonedele ca modalitate de plată.

Surse date și informații:  CNBC, UK Investing