Știri despre criptomonede și blockchain – 25 februarie 2021

Domeniul monedelor digitale se dezvoltă din ce în ce mai rapid. Iată o selecție de știri recente despre criptomonede și blockchain:

Știri despre investiții

  • Grupul canadian Evolve Funds a declarat că a redus comisionul de administrare pentru ETF-ul Bitcoin cu 0,25 puncte procentuale la 0,75%, la doar câteva zile după lansare. Pentru a compara, Purpose Bitcoin ETF, care a început să tranzacționeze la bursa din Toronto cu doar o zi înainte de oferta celor de la Evolve, solicită o taxă de administrare de 1%.
  • CoinShares, o casă europeană de investiții în criptomonede, cu active de peste 4 miliarde USD în administrare, a anunțat lansarea unui nou produs tranzacționat pe bază de burse (ETP), CoinShares Physical Ethereum (ETHE). ETHE va fi al doilea produs lansat pe platforma ETP de nivel instituțional CoinShares și va fi lansat cu aproximativ 75 milioane USD în active administrate;
  • Firma sud-coreeană blockchain și operatorul de schimb criptomonede Dunamu a încheiat un acord cu FnGuide, un furnizor de indici ai pieței interne. Potrivit Business Post, firmele au fost de acord să dezvolte un nou index cripto, denumit Top 5 Cryptoasset Index, în prima jumătate a acestui an. Indexul va oferi informații în timp real despre primele 5 criptomonede listate în prezent pe Upbit, platforma de tranzacționare lideră pe piață a Dunamu. Noul instrument va utiliza datele de capitalizare de piață și se adresează, printre altele, investitorilor instituționali.

Știri bancare

  • Bordier & Cie SCmA, o bancă privată elvețiană fondată în 1844, a declarat că și-a extins oferta pentru a include criptomonede prin încorporarea platformei bancare B2B a Sygnum. Clienții pot tranzacționa acum Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) și Tezos (XTZ) și pot câștiga o expunere diversificată prin suita Sygnum de produse de gestionare a activelor digitale, au adăugat ei;
  • Autoritatea Monetară din Hong Kong (HKMA) împreună cu Banca Thailandei (BOT), Banca Centrală a Emiratelor Arabe Unite și Institutul Monetar Digital al Băncii Populare din China au declarat că lucrează la a doua fază a Proiectului Inthanon-LionRock, un proiect de monedă digitală al Băncii Centrale Pentru Plăți Transfrontaliere, inițiat de HKMA și BOT. „Acest efort comun este puternic susținut de Centrul Hub pentru Inovare a Decontărilor Internaționale din Hong Kong și proiectul a fost denumit ca„ Podul monedei digitale a băncii centrale multiple (m-CBDC)” – CBDC = central bank digital currency.

Știri despre descentralizare

  • Alameda Research a declarat că investește 40 milioane USD în Oxygen, un protocol de brokeraj primar descentralizat. Rundei de investiții i se vor alătura MultiCoin, Genesis Capital și CMS. Oxygen va fi lansat pe bursa descentralizată Serum, care rulează pe blockchain-ul Solana (SOL). De asemenea, își propune să se integreze cu Maps.me, din industria turistică, „aducând o bază potențială de utilizatori de peste 100 de milioane în ecosistemul lichid DeFi Serum”. Start-up-ul își propune să ofere mai întâi servicii de împrumut;
  • Browserul descentralizat bazat pe blockchain Brave (BAT) a declarat că intenționează să lanseze un nou agregator de schimb descentralizat și să înceapă să sprijine „utilizările de răscumpărare NFT integrate în Brave”.

Știri din domeniul Blockchain

Ministerul chinez al muncii a dezvăluit un set de standarde de calificare profesională pentru inginerii blockchain și alți profesioniști în domeniul tehnologiei blockchain. Ministerul Resurselor Umane și Securității Sociale a prezentat cerințele pentru programe de instruire și educație, prevăzute într-un document intitulat “Standardele naționale de competențe tehnice ocupaționale pentru ingineria blockchain și personalul tehnic”. Documentul menționează faptul că, pentru a se califica drept profesionist blockchain recunoscut de guvern, stagiarii trebuie să efectueze 80 de ore standard de școlarizare, cu 64 suplimentare necesare pentru a atinge nivelul intermediar – și încă 64 pentru a atinge statutul avansat.

 

 

Sursă informatii: Cryptonews