Samsung adaugă suport pentru portofelele de criptomonede pe dispozitivele Samsung Galaxy

samsung adauga suport pentru criptomonede

Samsung a anunțat la sfârșitul lunii mai 2021 că adaugă suport pentru portofelele de criptomonede pe dispozitivele Samsung Galaxy. Samsung va permite utilizatorilor de smartphoneuri Galaxy, care nu dispun de aplicația sa pentru portofele crypto – Samsung Blockchain Keystore – să folosească portofele hardware. Compania își reorganizează, de asemenea, divizia blockchain și extinde domeniul de servicii crypto pentru telefoanele Samsung pentru a permite suportul portofelelor de la terți.

Dezvoltarea va permite utilizatorilor de criptomonede să-și transfere jetoanele din propria aplicație în portofele hardware. Conform unui anunț făcut pe Samsung Newsroom dispozitivele care rulează Android OS 9.0 și care nu dispun de aplicația Samsung Blockchain Keystore pot descărca o actualizare care le va permite să conecteze fizic portofele hardware pentru a „gestiona activele sau cheile blockchain”. Compania a declarat că smartphoneurile Galaxy pot fi conectate acum la portofelele hardware Ledger Nano S și Ledger Nano X.

Utilizatorii Galaxy își pot importa și gestiona toate activele crypto și pot utiliza DAppuri într-o singură locație ușor de utilizat și sigură. Actualizarea facilitează accesul și procesarea tranzacțiilor pentru utilizatorii blockchain prin importul activelor virtuale stocate pe portofele hardware selectate în portofelul Samsung Blockchain disponibil pe majoritatea smartphoneurilor Galaxy. Utilizatorii Samsung Blockchain Wallet vor avea posibilitatea de a ține pasul cu ultimele tendințe în domeniul criptomonedelor, printr-un newsfeed specific în aplicație.

Noi experiențe mobile oferite prin caracteristici avansate de securitate

După lansarea cu Galaxy S10 în 2019, portofelul Samsung Blockchain a fost dezvoltat pentru a susține unele dintre cele mai populare criptomonede, inclusiv Bitcoin, Ethereum, jetoane ERC, Tron (TRX) și jetoane TRC. De asemenea, Samsung Blockchain permite utilizatorilor Galaxy să exploreze aplicații descentralizate (DApp), care utilizează tehnologia blockchain pentru a autentifica schimbul de active digitale. De la jocuri la social media, finanțe, securitate și multe altele, Samsung oferă acces la cele mai noi DAppuri și oferă recomandări pentru utilizatori în cadrul unui news feed.

Pentru a stoca și gestiona active virtuale, dispozitivele trebuie să fie sigure. Soluțiile mobile blockchain ale Samsung sunt posibile prin intermediul platformei de securitate Samsung Knox. Cheile private utilizate pentru stocarea criptomonedelor și utilizarea DApps sunt criptate și stocate într-o zonă izolată de sistemul de operare principal, numită Samsung Blockchain Keystore. Aceste informații sunt protejate de un procesor securizat și pot fi accesate numai prin furnizarea codului PIN sau a amprentei deținătorului activelor crypto.

Samsung a deschis accesul la ecosistemul său blockchain prin intermediul Samsung Blockchain SDK. Dezvoltatorii pot crea DAppuri care generează, stochează și gestionează cu ușurință conturi blockchain și pot procesa tranzacții cu API-uri dedicate fiecărui sistem de registru. De asemenea, oferă API-uri care permit DApp-urilor să semneze în siguranță transferurile de active virtuale, utilizând portofele hardware de la terți.

Conform Newsis, Samsung lucrează pentru a-și consolida echipa blockchain într-o încercare de a „promova tehnologia blockchain” prin „extinderea” și „ reorganizarea într-un grup de dezvoltare blockchain”. Noul grup va deveni parte a Departamentului Wireless Samsung Electronics.

Surse informații: Samsung,Cryptonews,  Cryptocratist