,

NFT – Utilizări inedite: de la Genetică la Agricultură

utilizari inedite nft criptomonede-romania.ro

Popularitatea NFT-urilor crește pe zi ce trece. Pe lângă utilizările devenite deja clasice ale jetoanelor nefungibile, cum ar fi domeniul artelor digitale, apar noi cazuri de utilizare în domenii precum genetica sau agricultura.

Având în vedere că unele surse din industrie estimează că valoarea de piață a jetonului nefungibil (NFT) a depășit 2 miliarde USD în ultimul trimestru, o serie de proiecte în curs au ca scop extinderea NFT-urilor la genetică, utilizarea tehnologiei pentru a facilita comerțul cu cereale sau promovarea NFT la Hollywood.

Pregătind implementarea tehnologiei NFT în genetică, profesorul de genetică de la Harvard Medical School George Church urmează să scoată la licitație genomul său ca NFT. Church, care a reușit să dezvolte primul sistem pentru secvențierea genomică directă în 1984, va crea unul dintre primele genomuri care vor fi secvențiate. Licitația va avea loc prin intermediul Nebula Genomics, o companie pe care a cofondat-o, a declarat Church pentru The Scientist. Data licitației va fi anunțată astăzi, 25 aprilie 2021, de Ziua Națională a ADN-ului.

 

Extinzând utilizarea tehnologiei NFT, start-up-ul elvețian Cerealia a început să utilizeze jetoanele nefungibile pentru comerțul cu cereale. Compania a creat un jeton susținut de 30.000 de tone de porumb, cu scopul de a reduce costurile și de a îmbunătăți transparența lanțului de aprovizionare, conform informațiilor obținute de Bloomberg.

 

Citeste si: Binance Review 2021 – 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te înregistra

 

Înaintea decernării premiilor Oscar din acest an, programată pentru 26 aprilie, un alt proiect al pieței online Rarible, Metaversal și AdVenture Media își propune să promoveze NFT-urile distribuindu-le către  25 din cei 115 nominalizați la ceremonia din acest an. Aceștia vor primi câte trei NFT fiecare. Jetoanele vor  fi oferite către nominalizații la categorii precum: Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriță în rol secundar și Cel mai bun regizor. Printre piese se numără un NFT creat ca tribut adus actorului american Chadwick Boseman. Veniturile colectate din tributul Boseman NFT vor fi direcționate către Fundației pentru Cancerul de Colon din New York.

În plus, piața pentru colecțiile digitale rare Project Ark, lansată de start-up-ul greentech Carbonbase și divizia Panda Labs a World Wildlife Fund (WWF), a anunțat un parteneriat cu Agenția HiVive pentru a oferi NFT-uri nominalizaților la  Oscar, iar încasările vor merge către laboratoarele Panda. Vedetele vor putea interacționa cu modele 3D de animale pe cale de dispariție și cu clipuri video care vor fi transformate în NFT-uri pentru vânzare.

De asemenea, nominalizatul la premiul Grammy, Steve Aoki, și artistul digital Maciej Kuciara împreună cu Tom Bilyeu de la Impact Theory Studios vor  lansa o colecție hibridă de artă și muzică NFT – Neon Future de Steve Aoki x Maciej Kuciara.Beneficiind de un mix de artă anime 2D, tehnici 3D și muzică originală compusă pentru acest proiect, colecția va fi lansată pe piața NFT Nifty Gateway pe 27 aprilie 2021.

Explozia NFT va veni în următorii 2 ani și va crea locuri de muncă, spun cei din industria criptomonedelor.

Specialiștii din industrie au declarat în cadrul conferinței BlockDown 4.0 că urmează o „explozie” a utilizării NFT în următorii doi ani.

Comentariile au fost făcute la o sesiune panel a conferinței denumită „NFTs și Metaverse: cea mai ambițioasă tendință în domeniul criptomonedelor?” În cadrul acestui panel CEO-ul și cofondator al Sandbox, Sebastien Borget, a spus că „ este necesară o strategie pe termen mai lung” în domeniul jetoanelor nefungibile. El a afirmat că o creștere a „NFT-urilor pentru jocuri și portabile”, precum și apariția altor utilizări ale tehnologiei ar putea duce la o „explozie” a utlizării jetoanelor nefungibile în următorii doi ani, iar specialiștii cred că toate acestea vor conduce la crearea de noi locuri de muncă. Borget a afirmat că, pe măsură ce ecosistemul crește, crește și nevoia de creatori de conținut și de curatori, care ar putea „ajuta ghidarea oamenilor prin lumi virtuale”.

 

 

Surse informații: Cryptonews, CoinMarketCap, Cryptonews