eToro Review – Cât de bun este eToro pentru investitori începători?

etoro review

eToro este una dintre cele mai cunoscute platforme de tranzacționare criptomonede. Înființată în Israel, în 2007, are peste 11 milioane de clienți și este accesibilă în peste 140 de țări.

În acest articol veți afla despre:

 1.  eToro – Prezentare generală
 2. Caracteristici eToro
 3. Cum funcționează eToro?
 4. Tranzacționarea socială – funcție inovatoare a eToro
 5. Tranzacționarea de criptomonede prin eToro
 6. Cât de bun este eToro pentru investitorii începători?

1.eToro – Prezentare generală

eToro este o platformă de tranzacționare online fondată în 2007, cunoscută pentru funcția de tranzacționare socială. Acest broker oferă CFD-uri, criptomonede, acțiuni și ETF-uri. eToro are o bază mare de clienți de 11 milioane de investitori, este accesibilă în peste 140 de țări și a facilitat până în prezent peste 300 de milioane de tranzacții. eToro este condusă de Yoni Assia, fondator și CEO. eToro nu este listat la nicio bursă de valori și nu furnizează public situații financiare periodice. De asemenea nu are nicio companie-mamă bancară, care ar putea furniza de capital către eToro.

eToro oferă tranzacționare de acțiuni cu comision zero. Deschiderea contului este rapidă și facilă. Dispune de caracteristici inovatoare, cum ar fi tranzacționarea socială și copierea altor comercianți (de succes). Există taxe de non-tranzacționare și permite doar conturile în USD, ceea ce înseamnă că există costuri de conversie pentru depozite și retrageri.

Platforma este bine adaptată pentru cei cu o înțelegere de bază a tranzacționării valutare și a criptomonedelor. Interfața grafică este ușor de utilizat, iar comercianții pot urmări și copia operațiunile comercianților profitabili. eToro este recomandat atât comercianților începători, care doresc să copieze tranzacțiile, cât și comercianților avansați.

Site-ul BrokerChooser a ales eToro ca cel mai bun broker pentru criptomonede și cel mai bun broker pentru tranzacționare socială în 2021, pe baza unei analize a peste 70 de brokeri online care au inclus testarea conturilor lor live.

Tranzacționarea criptomonedelor nu este supravegheată de niciun cadru de reglementare al UE, cum ar fi MiFID, așadar nu există protecție pentru investițiile în criptomonede.

Filiale eToro înregistrate:

 • Regatul Unit: eToro (UK) Ltd., reglementată de Financial Conduct Authority (FCA)
 • Australia: eToro AUS Capital Pty Ltd., reglementată de Comisia australiană pentru valori mobiliare și investiții (ASIC)
 • Cipru: eToro (Europe) Ltd., reglementată de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)
 • Statele Unite: eToro USA LLC, reglementată de FinCEN SUA
 • În 2019, eToro a lansat un schimb de criptomonede numit eToroX, care este reglementat de Comisia pentru servicii financiare din Gibraltar.

2.Caracteristici eToro

 • Deschidere cont: Gratuit
 • Cont demonstrativ: Da
 • Depozit minim: 50 $ – 200 $
 • Copiere de tranzacționare: Da
 • Comerț minim: 50 $ – 1000 $ (mai puțin cu efect de levier)
 • Aplicație mobilă: iOS, Android
 • Desktop: Nu este disponibil
 • Platforma de tranzacționare web: Da
 • Țări indisponibile: Canada, Japonia, Cuba, Iran, Coreea de Nord, Sudan, Siria și Venezuela
 • Metode de depunere: Transfer bancar, Maestro, Visa, MasterCard, Diners Club, PayPal, Skrill, Neteller
 • Retrageri: 3 – 8 zile
 • Cont islamic: Da
 • Reglementat de: FCA, CySec, FinCen, ASIC

Etoro – Platforma web de tranzacționare

eToro oferă o platformă de tranzacționare web ușor de utilizat și bine concepută, disponibilă în mai multe limbi, inclusiv limba română. Platforma de tranzacționare eToro are un design simplu și funcții excelente.

Conectare și Securitate: eToro oferă un sistem opțional de conectare în doi pași.

Funcții de căutare: Căutarea încorporată este predictivă și ușor de utilizat. Introduceți numele companiei sau al produsului și puteți vedea rezultatele.

Plasarea comenzilor: Puteți utiliza următoarele tipuri de comenzi: piață, limită, stop-loss, trailing stop-loss.

Alerte și notificări. Puteți seta cu ușurință alerte de preț și notificări.

Rapoarte de portofoliu și taxe. Pentru a afla cum funcționează portofoliul dvs. și cât de multe taxe ați plătit sunt disponibile rapoartele de portofoliu. Pentru vizualizarea raportului tarifelor faceți clic pe fila „Portofoliu”, apoi accesați „Istoric”, iar sub pictograma din dreapta sus puteți accesa și descărca extrasul de cont. Acesta este un fișier .pdf care arată toate fluxurile de numerar, inclusiv comisioanele.

eToro – Platforma de tranzacționare mobilă

Platforma mobilă eToro este bine concepută, intuitivă și este disponibilă pentru iOS și Android.

Platforma mobilă utilizează funcții intuitive specifice dispozitivelor mobile, precum notificări push sau interacțiuni tactile bune. De exemplu, puteți glisa la stânga și la dreapta în portofoliul dvs. pentru a accesa diagrame sau pentru a deschide o nouă tranzacție.

Cercetare

eToro dispune de instrumente bune de analiză tehnică. Există câteva recomandări ale analiștilor și indicatori disponibili, dar nu există date fundamentale cuprinzătoare. Cercetarea este disponibilă în mai multe limbi, inclusiv limba română. Pentru unele acțiuni populare, puteți găsi recomandări, cum ar fi consensul analistului (cumpărați/dețineți/vindeți), prețul țintă mediu etc.

Unele date fundamentale de bază despre stocuri sunt disponibile pe platforma eToro. Acestea includ profilul companiei, câțiva indicatori și rapoarte de bază. Nu sunt disponibile date fundamentale pentru alte clase de active decât acțiunile. De asemenea, vă puteți înscrie la un buletin informativ zilnic de analiză a pieței, în care obțineți o listă utilă cu cele mai importante momente ale pieței.

Instrumente Grafice

Instrumentele grafice oferite de eToro sunt destul de bune și puteți utiliza cca. 70 de indicatori tehnici. Graficele sunt salvate automat, deci nu trebuie să vă configurați indicatorii de mai multe ori. Puteți vedea doar datele din ultimele 6 luni.

Fluxul de stiri

Seamănă cu un feed Twitter pe teme de piață, care arată mesajele postate de utilizatorii și analiștii eToro. Etichetele (#) sunt utilizate pentru teme și semnele de dolari ($) pentru active.

Asistență Clienți

Serviciul pentru clienți eToro poate fi accesat pe mai multe canale și puteți obține răspunsuri rapide și relevante. Nu există asistență prin e-mail sau telefon, deoarece acest broker se bazează pe bilete de asistență trimise prin interfața de tranzacționare. Timpul de răspuns este rapid, 24 de ore sau mai puțin. Serviciul pentru clienți nu poate fi accesat la sfârșit de săptămână și este dificil să găsiți funcția de chat live pe site, deoarece este inclusă în secțiunea “Întrebări frecvente” de sub rubrica „Centrul de ajutor”.

Conturile sub 5.000 USD pot accesa ajutorul online și pot trimite un bilet la serviciul clienți eToro. Membrilor diferitelor niveluri ai Clubului eToro, care intră după ce au un sold de 5.000 USD sau mai mare, li se atribuie un manager de cont dedicat. Conturile cu 25.000 USD sau mai mult, la nivelul Platinum Club, primesc avantaje care includ asistență pentru clienți prioritară.

Documentație

Sunt disponibile tutoriale video despre modul de utilizare a platformei și câteva videoclipuri educaționale de bază despre investiții și piețele financiare. Clienții pot accesa eToro Media Center, sub fila “Despre”. Contul demonstrativ îi ajută pe începători în procesul lor de învățare fără a fi nevoie să investească bani reali.

Protecția investitorilor eToro

! Nu există protecție pentru investitori de criptomonede.

Pentru investiții în celelalte tipuri de active suma de protecție oferită, în funcție de țara clienților și de autoritatea juridică, este:

 • Marea Britanie: 85.000 GBP + 1.000.000 GBP Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) eToro (UK) Ltd.;
 • Australia: 1.000.000 $ Comisia australiană pentru valori mobiliare și investiții (ASIC) eToro AUS Capital Pty Ltd.;
 • Alți clienți: 20.000 € + 1.000.000 € Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) eToro (Europe) Ltd.

3.Cum funcționează eToro?

eToro este în primul rând un broker CFD și valutar, dar puteți tranzacționa și cu acțiuni reale, ETF-uri și multe criptomonede. Este bine-cunoscut pentru caracteristica sa de tranzacționare socială, cu care puteți urmări și copia portofoliul unui trader care tranzacționează cu eToro.

Deschiderea contului la eToro este simplă și foarte rapidă. Puteți deschide un cont la eToro dacă locuiți în România.

Care este depozitul minim la eToro?

În majoritatea cazurilor, depozitul minim eToro necesar este de 200 USD. Cu toate acestea, există câteva excepții: Israel, depozitul minim este de 10.000 USD, Australia și SUA, depozitul minim pentru prima dată este de 50 USD, iar pentru Rusia, China, Hong Kong, Taiwan și Macau, depozitul minim pentru prima dată este de 500 USD.

Suma minimă pentru un transfer bancar este de 500 USD.

Tipuri de cont

eToro oferă două tipuri de cont: un cont live și un cont demo (sau virtual). Contul live poate fi cont retail sau cont profesional.

Contul retail. Clienții cu amănuntul au acces la toate activele și copiază tranzacționarea sau utilizează tranzacționarea manuală. Pârghia este restricționată.

Contul profesional. Pentru un cont profesional, comercianții trebuie să treacă un test pentru a-și determina calificarea. În calitate de client profesionist, aveți acces la efectul de levier.

Cum să vă deschideți contul

Procesul de deschidere a contului este simplu și complet digital. De asemenea, este rapid, deoarece se poate deschide într-o zi. Trebuie să începeți prin a vă înregistra cu contul dvs. de e-mail sau cu contul dvs. Facebook sau Google. Puteți accesa imediat platforma de tranzacționare și puteți începe să tranzacționați cu un cont demo de 100.000 USD. Dacă doriți să mergeți mai departe și să finanțați cu bani reali, trebuie să vă verificați identitatea și rezidența încărcând documentele necesare:

 • Dovada identității: o copie a pașaportului sau a actului de identitate;
 • Dovada rezidenței: o copie a facturii de utilități sau a extrasului bancar;

Depunere și retragere

Depunerea banilor este gratuită și se face ușor, cu o mulțime de opțiuni disponibile, inclusiv carduri de credit. Cu toate acestea, există o taxă de retragere de 5 USD și sunt disponibile doar conturi în USD, deci există o taxă de conversie pentru depozitele non-USD.

eToro permite numai conturi USD, ceea ce înseamnă că finanțarea dvs. va fi convertită de eToro în USD. De exemplu, dacă depuneți EUR prin transfer bancar, se va aplica o taxă de 50 pip la finanțare (care reprezintă aproximativ 0,46% din suma depozitului) și se va percepe aceeași taxă, atunci când retrageți EUR prin transfer bancar. Pentru alte metode, cum ar fi cardurile de credit, se aplică o taxă mai mare pentru unele valute. Alternativ, puteți depune în USD, de ex. utilizând cardul dvs. de credit. În acest caz, banca dvs. va efectua conversia la propria rată.

Opțiuni de depunere

Puteți depune bani prin: Transfer bancar, Card de Credit/Card de Debit, PayPal, Skrill, Neteller, China UnionPay, Klarna/Sofort Banking, eToro Plus500 MarketsX, Transfer bancar, Card de credit/debit, Portofele electronice.

Pentru unele țări eToro poate solicita ca prima depunere să fie făcută cu card de credit/debit sau transfer bancar și numai depunerile ulterioare pot fi efectuate cu portofele electronice.

O operațiune de transfer bancar durează între 4 și 7 zile lucrătoare și nu există un depozit maxim. În timp ce depozitele cu carduri de credit/debit și portofele electronice sunt instantanee, există limite pe tranzacție: 40.000 $ USD în cazul cardurilor de credit/debit și 10.000 USD sau 30.000 USD (Klarna) în cazul portofelelor electronice. Puteți depune bani numai din surse de finanțare care se află pe numele dvs.

Taxe și comisioane eToro

eToro nu percepe taxe de depozit, dar percepe taxe de conversie valutară, care ar putea fi, de exemplu, până la 2,4% pentru depunerea EUR cu cardul.

eToro oferă tranzacționare de acțiuni reale cu comision zero. Din mai 2020, acest lucru este valabil pentru toate țările, dar clienții din Australia pot tranzacționa stocuri din SUA fără comisioane. Cu  funcția gratuită, cumpărați stocul real, nu un produs CFD, și nu puteți utiliza efectul de levier.

Taxe non-tranzacționare. eToro percepe 10 USD pe lună după un an de inactivitate, dar simpla conectare la contul dvs. este considerată o activitate. Taxa de retragere a fost redusă la 5  USD.

Taxele de conversie valutară pentru depozit și retragere prin Etoro variază între 50 ți 250 pip din suma depozitului în funcție de modalitatea de retragere și valuta în care se convertește USD.

Taxele de tranzacționare eToro sunt la nivelul inferior al industriei:

 • Platforma nu percepe taxe pentru tranzacționarea acțiunilor listate în SUA și  ETF-urilor. Taxele de tranzacționare eToro CFD sunt scăzute și sunt integrate în spread;
 • Pentru indicii bursieri, comisionul de tranzacționare S&P 500 CFD este de 0,75, în timp ce comisionul de tranzacționare Europe 50 CFD este de 3;
 • Tranzacționarea criptomonedelor are un spread de la 0,75% la 5%. Investitorii în criptomonede obțin proprietatea asupra activului, cu excepția cazului în care tranzacționează în cadrul ASIC;
 • Perechile valutare sunt scumpe pentru tranzacționare utilizând platforma eToro, deoarece costul tranzacționării EUR, USD este de 3 pip, în timp ce multe alte platforme percep între 0,6 și 1 pip pe tranzacție;
 • Nu există taxă de depozit cu eToro;
 • Taxa de retragere: eToro percepe o taxă de retragere de 5 USD pentru transferurile bancare.
 • Taxă de inactivitate: eToro percepe 10 USD pe lună în taxe de inactivitate.
 • Pentru taxele de trecere peste noapte valoarea depinde de condițiile actuale ale pieței.

Opțiuni și taxe de retragere eToro

Opțiunile de retragere sunt aceleași cu opțiunile de finanțare: puteți retrage bani prin transfer bancar, card de credit/debit sau portofele electronice. Retragerile prin carduri de credit, de debit și portofel electronic sunt instantanee, transferurile în cont bancar durează până la 2 zile lucrătoare. eToro are o taxă de retragere de 5 USD și o limită minimă de retragere de 30 USD.

Retragerea de bani într-un cont care are o monedă de bază diferită de dolarul SUA va duce la o taxă de conversie suplimentară.

Pentru criptomonede, este disponibil portofelul eToro (eToroX), care este un portofel cripto multimonedă.

Cum retrageți bani de la eToro?

 • Faceți clic pe fila „Retragere fonduri” din meniul din stânga;
 • Introduceți suma pe care doriți să o retrageți (în USD);
 • Completați formularul electronic de retragere;
 • Faceți clic pe „Trimiteți”.
 • Puteți retrage bani în conturi numai sub numele dvs.

Tipuri de comenzi

eToro oferă patru tipuri de comenzi disponibile:

 • Piață: o comandă de piață este executată la prețul cotat în momentul plasării comenzii;
 • Limită: această comandă stabilește un preț maxim sau minim la care ar trebui cumpărată sau vândută clasa de active financiare;
 • Stop-loss: această comandă este executată odată ce prețul garanției atinge un anumit nivel;
 • Trailing Stop-loss: permite traderului să blocheze câștigurile pe măsură ce execută vânzarea activului numai dacă prețul scade (sau crește pentru o poziție scurtă) până la un anumit punct, în timp ce rămâne inactiv când prețul continuă să se deplaseze în favoarea comerțului.

Piețe și produse

Comercianții utilizează eToro pentru a tranzacționa sute de active financiare. Cu eToro tranzacționați acțiuni reale, ETF-uri și criptomonede. Puteți deține aceste active direct și nu prin CFD-uri.

eToro este unul dintre cei mai buni brokeri pentru comercianții de criptomonede, oferind un portofoliu mare de criptomonede disponibile. Pe eToro sunt disopnibile cele mai populare monede virtuale: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Dash, LiteCoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Cardano (ADA), Stellar. Criptomonedele de tranzacționare nu sunt supravegheate de niciun cadru de reglementare al UE.

Toate pozițiile de cumpărare fără pârghie pentru acțiuni, ETF-uri și criptomonede sunt tranzacționate ca active reale. Aceasta înseamnă că atunci când cumpărați acțiuni, ETF-uri sau criptomonede fără niciun efect de levier (adică efectul de levier este setat la unul), veți cumpăra acțiuni reale, ETF-uri și criptomonede, nu CFD-uri. Toate celelalte poziții sunt CFD-uri: poziții de cumpărare cu pârghie și toate pozițiile de vânzare ale acțiunilor, ETF-urilor și criptomonedelor, toate pozițiile valutare, mărfuri și indici.

În cadrul CFD-urilor, pe lângă modul tradițional de tranzacționare, puteți să urmăriți și să copiați tranzacționarea altor comercianți (CopyTrader, numit și tranzacționare socială) sau puteți investi într-un portofoliu CFD compilat (CopyPortfolio).

Stocuri și ETF-uri

Dacă cumpărați acțiuni sau ETF-uri fără efect de levier, cumpărați activul real, nu un CFD.

La eToro, aveți acces la următoarele 17 burse: Amsterdam, NYSE, Nasdaq, Euronext Bruxelles, Euronext Lisabona, Frankfurt, Londra, Paris, Madrid, Milano, Zurich, Oslo, Stockholm, Copenhaga, Helsinki, Hong Kong, Arabia Saudită.

Cu toate acestea, puteți tranzacționa doar acțiunile cele mai populare. De exemplu, numărul de acțiuni tranzacționabile pe Nasdaq cu eToro este în prezent de 370, ceea ce reprezintă doar aproximativ 10% din companiile listate la bursa Nasdaq.

Cum câștigă bani eToro?

eToro câștigă bani prin diverse taxe și prin serviciile de tranzacționare pe care le oferă:

 • spread-uri: spread-urile reprezintă diferența dintre prețul pe care îl cumpărați/vindeți. Mai simplu spus, dacă un stoc Apple costă 100 USD la prețul pieței, eToro va percepe 100,1 USD pentru acesta. Diferența de 0,1 USD per CFD este păstrată de eToro;
 • Taxa eToro overnight: există tranzacții cu împrumut și împrumuturi. Asta înseamnă că poți tranzacționa cu mai mulți bani decât ai de fapt. Să presupunem că doriți să tranzacționați Apple cu un levier 1:10 și că aveți 10 USD. Aceasta înseamnă că, folosind efectul de levier, puteți cumpăra Apple în valoare de 100 USD cu cei zece dolari, întrucât cei 90 de dolari lipsă vă vor fi împrumutați de eToro, care vă va percepe o taxă (dobândă) pentru acest credit.
 • Taxe non-tranzacționare;
 • Taxe de retragere (5 USD / tranzacție);
 • Taxe de conversie valutară.

Profiturile eToro sunt impozabile?

Dacă obțineți profituri tranzacționând pe eToro, acestea pot fi supuse legilor și reglementărilor fiscale. Acest lucru depinde de fiecare țară. Pentru informații suplimentare despre eToro și taxe, vă recomandăm să contactați autoritatea fiscală locală.

4.Tranzacționarea socială – funcție inovatoare a eToro

eToro a fost unul dintre primii brokeri care a oferit o caracteristică de tranzacționare socială, iar în prezent continuă să fie lider în acest domeniu. Tranzacționarea socială este o componentă de tip social-media în cadrul unei platforme de tranzacționare. Comercianții se pot conecta și pot  comunica prin chat pe eToro. Ceilalți comercianți îi pot urmări și pot verifica performanța lor și ce instrumente tranzacționează. eToro a introdus două produse inovatoare: CopyTrader și CopyPortofolio.

CopyTrader

CopyTrader este un instrument pentru tranzacționare socială, care funcționează prin copierea deciziilor de tranzacționare ale altor persoane. Puteți căuta comercianți și alți utilizatori și puteți vedea performanța istorică a portofoliului lor. Odată ce ați găsit un trader care vă place, puteți copia deciziile lor de tranzacționare, care sunt gestionate automat de platformă. Puteți decide câți bani doriți să investiți în copierea unui alt comerciant și puteți închide investiția oricând doriți. Dacă vrei, poți câștiga și bani, făcându-i pe alți traderi să te copieze.

În plus, eToro aplică și un scor de risc fiecărui comerciant. Există multe alte statistici pentru fiecare profil, cum ar fi tranzacțiile pe săptămână, timpul mediu de păstrare, performanța și puteți vedea, de asemenea, profilurile detaliate ale traderilor, precum și comentariile lor despre fluxul de știri.

Suma minimă pe care o puteți investi într-o singură tranzacție este de 200 USD, în timp ce maximul este de 500.000 USD. Mai mult, puteți copia simultan maximum 100 de comercianți.

Există un dezavantaj al CopyTrader: nu puteți închide o parte din poziția dvs., ci doar suma totală.

CopyPortfolio

În timp ce cu CopyTrader urmăreai un trader, cu CopyPortfolio poți investi fie într-o temă, fie într-un portofoliu de traderi de top eToro. Investiția în teme înseamnă, de exemplu, investiția într-un portofoliu de bănci mari sau criptomonede. Portofoliul Crypto, de exemplu, este format din cele mai mari criptomonede, ponderate în funcție de capitalizarea pieței. O altă modalitate de a investi prin CopyPortfolio este de a investi într-un portofoliu format din mai mulți comercianți „stele”.

5.Tranzacționarea de Criptomonede prin eToro

Smarter_way_USA

La eToro, puteți tranzacționa cu multe dintre cele mai populare criptomonede: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Ripple, Litecoin, Cardano, IOTA, TRON, ZCASH, Binance coin, BNB, Dash, Stelar, EOS, NEO, Tezos, XRP.

Din punct de vedere tehnic, atunci când investiți pe termen lung într-o criptomonedă, veți deține moneda reală. Când investiți pe termen scurt, este un CFD.

Deschiderea unui cont nou este simplă, gratuită și poate fi realizată online. După ce ați trimis toate informațiile solicitate, există o așteptare de 1-4 zile până când identitatea dvs. este verificată și contul dvs. este deschis. Rezidenții din SUA pot deschide un cont de 50 USD, la fel și rezidenții australieni. Depozitul minim pentru rezidenții din Algeria, Liban, Maldive și Venezuela este de 5.000 USD. Locuitorii din toate celelalte țări necesită 200 USD pentru a deschide un cont. eToro folosește Plaid pentru a conecta o bancă la contul dvs. de tranzacționare. În unele țări din afara SUA, puteți finanța un cont cu un card de credit, precum și PayPal, Skrill, Neteller, Rapid Transfer, iDEAL și Sofort. Titularii de conturi din SUA pot deschide numai conturi de numerar.

! Prețurile criptomonedelor pot fluctua foarte mult și, prin urmare, nu sunt adecvate pentru toți investitorii. Tranzacționarea criptomonedelor nu este supravegheată de niciun cadru de reglementare al UE, cum ar fi MiFID. Prin urmare, atunci când utilizați Serviciul de tranzacționare a criptomonedelor eToro, nu veți primi nicio protecție pentru investitori.

! Performanța anterioară nu garantează rezultatele viitoare. Istoricul tranzacționării prezentat are o vechime mai mică de 5 ani și este posibil să nu fie suficient ca bază pentru decizia de investiție. ! Produs de investiții nereglementat și foarte volatil.

Pro

 • 18 criptomonede pot fi tranzacționate 24/7 (inclusive Bitcoin, Ripple și Ethereum, dar și EOS, IOTA, TRON și Tezos);
 • Site web și aplicație mobilă ușor de utilizat;
 • Comunitate excelentă pentru comercianții de criptomonede (Comercianții pot vedea ce fac alții de pe platformă și pot urma recomandările anumitor membri care le permit să copieze tranzacțiile lor).

Contra

 • Spreadurile pentru tranzacționarea criptomonedelor sunt relativ largi;
 • Minim 25 USD pentru a cumpăra orice criptomonedă;
 • Minime relativ ridicate necesare pentru majoritatea tranzacționării copiilor (Deși puteți urmări tranzacțiile unor traderi importanți, va trebui să aveți un sold mai mare pentru a le copia tranzacțiile. Majoritatea necesită minimum 200 USD pentru fiecare tranzacție copiată).

Cum tranzacționați criptomonede pe eToro?

Plasarea unei tranzacții este simplă. Trebuie doar să faceți clic pe butonul „Tranzacționare” în timp ce vizualizați moneda respectivă pe lista dvs. de urmărire. Pentru a cumpăra accesați butonul „Cumpărați” din lista de portofoliu, iar pentru a vinde o anumită monedă, faceți clic sau atingeți săgeata drop-down și selectați „Vindeți” din lista respectivă. Puteți închide o întreagă poziție sau doar o parte a acesteia dacă ați achiziționat-o în mai multe loturi, dar nu puteți vinde o parte dintr-un lot individual.

Traderii din afara SUA au la dispoziție secțiunea „Piețe” pentru a vedea celelalte clase de active disponibile, care includ aproximativ 1.700 de acțiuni, 47 de perechi valutare și aproximativ 20 de contracte pentru diferență (CFD-uri) și pot utiliza și efectul de levier. Listele de vizionare pot fi personalizate și sunt partajate cu aplicațiile mobile.

Gama de oferte criptomonede

eToro oferă doar criptomonede rezidenților din SUA. În afara SUA, depinde de naționalitatea și țara de reședință. Pentru clienții din România sunt disponibile 18 criptomonede, inclusiv cele mai populare: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Dash, LiteCoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Cardano (ADA), Stellar.

Tipuri de comenzi

Tipurile de comenzi pentru clienții din SUA sunt limitate la comenzile de pe piață. Nu există comenzi condiționate disponibile. Unele comenzi stop-limit pot fi plasate la deschiderea unei tranzacții următoare. Odată ce o poziție este deschisă, puteți seta un stop-loss din listarea portofoliului, dar nu puteți face acest lucru în timpul introducerii comenzii. Pentru clienții din afara SUA, utilizatorii pot stabili o rată de cumpărare, pot opri pierderile și pot profita la deschiderea poziției.

Tehnologie de tranzacționare

Algoritmii de tranzacționare eToro nu sunt descriși. Puteți utiliza platforma de tranzacționare pentru a obține o descriere a claselor de active disponibile și a modului în care funcționează platforma în locația dvs., comutând de la “Real” la “Virtual”, care se află sub numele de utilizator.

Comisioane eToro

Taxele eToro depind de locația dvs. și de clasele de active tranzacționate.

Clienții Non-SUA care tranzacționează acțiuni nu plătesc niciun comision pentru deschiderea sau închiderea unei poziții lungi. Vânzările scurte suportă un comision de 0,18% din valoarea tranzacției. Clienții Non-SUA care cumpără active în altă monedă decât cea de origine vor plăti o taxă de conversie valutară. Taxa de inactivitate este de 10 USD pe an pentru conturile fără activitate timp de 12 luni.

Nu există taxe pentru retragerea de fonduri pentru clienții americani, dar trebuie să retrageți minimum 30 USD. În afara SUA, taxa de retragere este de 5 USD.

Clienții americani care tranzacționează criptomonede plătesc 0,75% -5,0%, în funcție de moneda tranzacționată. Acest cost este inclus în prețul de execuție și nu este transparent.

Transferul unei criptomonede din eToro în propriul portofel atrage o taxă și există minime pentru fiecare monedă. Vezi site-ul eToro.

Facilități de cont

Clienții care ating anumite niveluri de membru eToro Club, care se bazează pe capitalul propriu al contului, pot câștiga 1,4% din soldurile de numerar și pot evita comisioanele de inactivitate.

Nu se plătesc dobânzi pentru numerar sau criptomonede pentru conturi sub 5.000 USD.

Analiza portofoliului

Dând clic pe “Portofoliu” se afișează activele dvs. curente și modificarea valorii de când ați deschis poziția. Puteți rearanja coloanele disponibile din listarea portofoliului sau puteți înlocui una dintre acestea cu „Investit net” sau „Taxe”. Dacă faceți clic pe numele dvs. de utilizator, sau pe orice alt nume, veți vedea câteva statistici despre profitabilitatea tranzacționării.

Portofelul eToro

eToro este un portofel digital sigur, cu peste 120 de criptomonede acceptate. Multi-crypto wallet oferă cumpărarea, primirea și stocarea în siguranță a criptomonedelor.

6.Cât de bun este eToro pentru investitorii începători?

eToro oferă începătorilor în tranzacționarea cu criptomonede o platformă atractivă și ușor de utilizat. Ofertele de cercetare sunt ușoare. eToro oferă, de asemenea, o aplicație de tranzacționare mobilă excelentă. Platforma de tranzacționare este disponibilă în mai multe limbi, inclusiv limba română. Utilizatorii se pot înscrie pentru un cont demo înainte de a depune bani pe eToro, ei pot simula tranzacții de pana la 100.000 USD. Contul demonstrativ îi ajută pe începători în procesul lor de învățare fără a fi nevoie să investească bani reali.

Platforma este recomandată pentru tranzacționarea actiunilor și a criptomonedelor. Deschiderea contului se face ușor și este oferită asistență pentru clienți.

Punctul forte eToro este caracteristica sa de tranzacționare socială. Acest lucru permite comunității eToro să împărtășească idei de tranzacționare. Platforma de investiții permite un tip de implicare între colegi, oferind o funcție de mesagerie și un feed de platformă de socializare. Copy Portfolio permite comercianților să copieze tranzacțiile eToro ale altor comercianți. Copierea tranzacționării vă permite să imitați strategiile de tranzacționare. Copy Trader permite traderilor să parcurgă o listă de comercianți din cadrul platformei pentru a alege comercianții cu cele mai bune performanțe pentru a le copia portofoliile.

Ambele caracteristici sunt atractive pentru comercianții pasivi și pentru comercianții fără experiență. Traderii începători pot obține informații de la comercianții de succes.

Surse informații: Broker Chooser, Investopedia, Public Finance International