,

Dogecoin a crescut cu 400% în ultima săptămână

ce este dogecoin - pret - evolutie

Dogecoin este o criptomonedă bazată pe meme-ul „Doge”, care a devenit populară la sfârșitul anului 2013.

În timp valoarea Dogecoin a crescut, astfel încât valorează în prezent 40 de miliarde de dolari, iar prețul său a crescut cu 400% în ultimele șapte zile. Deși Dogecoin a început ca o glumă, acum este o monedă digitală situată în top 10 criptomonede, iar prețul acesteia este în acest moment de 0,30 USD.

Creat în 2013 de inginerii software Billy Markus și Jackson Palmer, Dogecoin se vrea a fi o alternativă mai rapidă, dar „distractivă” la Bitcoin. În  ultimele zile Dogecoin a atins o valoare totală de piață de peste 40 de miliarde de dolari, potrivit site-ului CoinGecko. Jetonul digital a atins un maxim istoric de 32 de cenți vineri, 16 aprilie 2021.

Cea mai faimoasă monedă meme din lume, Dogecoin (DOGE), a surclasat, săptamâna aceasta, cele   mai mari monede din lume (Bitcoin, Ethereum, BNB și XRP) în topul căutărilor pe Google – Google Trends, iar  capitalizarea de piață a DOGE a depășit Litecoin (LTC), Uniswap (UNI), Polkadot (DOT), Cardano (ADA) și Tether (USDT).

Volumul de tranzacționare a monedei a cunoscut o creștere semnificativă în ultima săptămână. De la 1,26 miliarde USD pe 9 aprilie, a crescut până la 7,37 miliarde USD pe 14 aprilie, iar apoi la 19,6 miliarde USD  pe 15 aprilie, ceea ce reprezintă o creștere de 165,8% într-o zi.

Dogecoin a atins pentru prima dată 10 cenți miercuri, 14 aprilie 2021, iar în prezent se tranzacționează la 30 de cenți.

Nu este prima dată când Dogecoin a înregistrat o creștere semnificativă. La fel ca alte criptomonede, Dogecoin are o tendință de fluctuații volatile de preț. În 2018, prețul criptomonedei a început să crească în tandem cu alte monede digitale populare, iar la începutul acestui an, DOGE  a crescut datorită unui grup Reddit, numit SatoshiStreetBets, grup care își propune să mărească prețurile criptomonedelor.

Vineri, un utilizator Reddit a postat o imagine a deținerilor sale DOGE în aplicația de investiții Robinhood: „Hei băieți, tocmai am devenit milionar Dogecoin”, a spus utilizatorul, arătând un sold de 1.081.441,29 USD în contul său.

Dogecoin a atras un număr  mare de utilizatori în cadrul Robinhood. Joi, 15 aprilie 2021, brokerajul online din SUA a declarat că a existat o „întrerupere majoră” în funcția sa de tranzacționare a criptomonedelor, după ce s-a confruntat cu „o cerere fără precedent”.

Michael Kamerman, CEO al companiei fintech Skilling, a declarat pentru “The Independent” că DOGE a crescut pe fondul susținerii din partea unor vedete sau companii.

Creșterea recentă a Dogecoin este atribuită și sprijinului pentru această criptomonedă venit din partea CEO-ului Tesla Elon Musk. El a postat mai multe tweet-uri despre Dogecoin, ceea ce a contribuit la creșterea prețului criptomonedei. Miliardarul a numit Dogecoin criptomoneda sa „favorită” și „criptomoneda poporului”. Musk este, de asemenea, un susținător al Bitcoin, compania sa de mașini electrice cumpărând Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari la începutul acestui an. Dar tweet-urile sale i-au îngrijorat pe unii investitori, care au lansat un semnal de alarmă în legătură cu tweet-urile despre Dogecoin ale lui Musk. Nic Carter, cofondator al Castle Island Ventures, a avertizat investitorii cu amănuntul că „vor pierde bani din Dogecoin”, numindu-l „un vehicul pentru speculații”.

Creșterea prețului criptomonedei Dogecoin a dus la îngrijorarea apariției unei potențiale bule pe piața criptomonedelor. „Oamenii cumpără criptomoneda, nu pentru că consideră că are o valoare semnificativă, ci pentru că speră că alții vor acumula, va crește prețul, iar ei vor putea vinde și vor câștiga rapid” a declarat pentru CNBC David Kimberley, analist la aplicația de investiții din Marea Britanie Freetrade.

 

Surse informații: CNBC, Cryptonews