De ce este piața criptomonedelor în scădere?

de ce scad criptomonedele - corectia pietii cripto

Este cunoscut faptul că prețurile criptomonedelor fluctuează. Uneori piața criptomonedelor este în creștere, alteori este în scădere, totul se poate schimba în doar câteva minute. De când Satoshi Nakamoto a creat Bitcoin, cu un deceniu în urmă, volatilitatea a fost un aspect comun al pieței criptomonedelor.

În acest articol veți afla despre:

  1. Ce este o corecție a pieței?
  2. Cum funcționează o corecție de piață?
  3. Ce ar trebui să faceți în timpul unei corecții pe piață?
  4. Pro și contra a investi în timpul unei corecții de piață

De când a fost lansat și până în prezent, Bitcoin a jucat un rol semnificativ, fiind lider în comunitatea criptomonedelor. Ca urmare, atunci când Bitcoin se apreciază sau se depreciază, determină un efect de undă asupra altor criptomonede. Se observă că altcoins pierd sau câștigă valoare, uneori mai mult decât Bitcoin în sine.

De exemplu, când Bitcoin a suferit recent o scădere accentuată a prețurilor, piața criptomonedelor a trecut, de asemenea, printr-o corecție. După ce a atins un maxim istoric de 64.800 de dolari pe 14 aprilie 2021, în luna mai Bitcoin a scăzut cu peste 33%, iar piața a pierdut peste 300 de miliarde de dolari (USD).

1.Ce este o corecție a pieței?

O corecție de piață are loc atunci când un activ pierde o parte semnificativă din valoarea sa într-un timp scurt. Acest comportament realiniază și echilibrează forțele cererii și ofertei pe piață. Această modificare a prețului se numește corecție, deoarece modifică prețul criptomonedelor dintr-o creștere anormală la tendința sa stabilită pe termen lung.

În mod convențional, o corecție a pieței este o scădere susținută de cel puțin 10% a prețului unui activ digital față de cel mai recent vârf. Deși putem utiliza indicatori de tranzacționare pentru a face predicții cu privire la momentul în care poate apărea o corecție, nimeni nu știe cu siguranță ce anume o va declanșa, când va începe, când se va termina sau cât de multă valoare se va pierde.

Corecția recentă a pieței criptomonedeleor poate fi atribuită scăderii accentuate a prețului Bitcoin. După ce a atins un nou vârf istoric de 64.800 de dolari pe 14 aprilie 2021, Bitcoin a trecut rapid printr-o corecție trei zile mai târziu, pierzând aproximativ 12% din valoarea sa. Așa cum era de așteptat, comercianții și investitorii și-au vândut rapid monedele altcoins pentru a evita pierderile. Capitalizarea de piață totală a criptomonedelor la nivel mondial a scăzut cu 13% (aproximativ 310 miliarde de dolari) în acea perioadă. Această pierdere a micșorat piața de la peste 2,2 trilioane de dolari la mai puțin de 1,9 trilioane de dolari, potrivit CoinMarketCap.

Nu este exact sigur ce a cauzat corecția, deși mai mulți factori ar fi putut influența scăderea. Unul dintre motivele menționate des este întreruperea curentului electric în locațiile miniere Bitcoin din China, care a determinat scăderea semnificativă a hashului total al rețelei. De asemenea, s-ar putea ca piața să aibă pur și simplu nevoie de o corecție. Mulți alți factori ar putea influența o corecție: factori tehnici, lichiditatea pieței, știrile, schimbările în reglementări și politici.

2.Cum funcționează o corecție de piață?

Atunci când un activ digital trece printr-o apreciere prelungită a prețului său, acesta poate deveni supraevaluat. În cele din urmă, cererea pentru activ scade și oferta crește, provocând o corecție a pieței. În acest moment, mulți comercianți și investitori își vor vinde activele pentru a obține profituri. Uneori, corectarea poate fi intensificată de știri și de alți factori externi. Vânzarea inițială duce adesea la alte persoane sau instituții care își vând deținerile, determinând scăderea prețului. Repetarea acestei situații susține scăderea până când ajungem la un preț în care cererea este suficient de puternică pentru a rezista presiunii de vânzare.

Pot exista mai multe corecții în timpul unei curse bull, deoarece cererea și oferta se adaptează la evaluarea de piață a unei criptomonede. Mai multe corecții au precedat cursa Bitcoin până la ultimul său record istoric de aproape 64.000 de dolari în aprilie 2021. Au existat corecții scurte, când prețul Bitcoin a atins maximele istorice. Moneda a scăzut cu aproximativ opt la sută din valoarea sa înainte ca prețul să își continue cursa. Ethereum a cunoscut, de asemenea, o corecție după ce a atins 1.926 USD în februarie 2021.

Corecțiile sunt de obicei urmate de recuperări. Cu toate acestea, dacă sunt susținute, corecțiile de piață pot duce la perioade de declin prelungite, numite piețe urs. Când piața este redusă, prețurile criptomonedelor pot scădea cu 50% sau chiar mai mult. Maximul istoric al Bitcoin de 20.000 de dolari în decembrie 2017 a dus la mai multe corecții, care s-au transformat în cele din urmă într-o piață bear de doi ani.

3.Ce ar trebui să faceți în timpul unei corecții pe piață?

O scădere cu 10% a valorii portofoliului de criptomonede este suficientă pentru a-i face pe unii investitori să se îngrijoreze. Dacă sunteți un comerciant pe termen scurt sau de zi, cu active cu efect de levier, o corecție ar putea părea fatală pentru pozițiile dvs. Dacă nu sunteți un expert în tranzacționare, în loc să vă lăsați supuși reacțiilor de moment, bazate pe emoție, cel mai bine este să înțelegeți că vor avea loc corecții și să luați o decizie calculată și să încercați să tranzacționați și să profitați.

Corecțiile au loc pe piața crypto, dar nu duc întotdeauna la piețe suport. Mai degrabă decât să vândă în timpul unei scăderi de preț, unii comercianți pe termen lung aleg să fie „Hodl”.

Protejarea portofoliului dvs. crypto împotriva efectelor corecțiilor de pe piață poate fi o provocare, dar nu este imposibilă. Întrucât nu puteți identifica momentul în care o corecție începe, se termină sau se transformă într-o piață urs, este indicat să aveți un plan, care ar trebui să vă pregătească pentru viitoarele corecții de piață. Iată câteva modalități prin care puteți profita la maximum de activele dvs. crypto în timpul corectării pieței:Ascunde textul citat

  • Puteți alege să setați comenzi stop-loss sau stop-limit pentru a face față prețurilor în scădere. Acestea vă permit să ieșiți din piață înainte ca portofoliul dvs. să piardă prea mult din valoare. Aceste ordine de piață se declanșează atunci când o criptomonedă atinge un anumit nivel de preț prestabilit. Este recomandat să le monitorizați din când în când pentru a vă asigura că sunt în ton cu situația actuală a pieței.
  • Dacă sunteți deținător pe termen lung de criptomonede, puteți alege să vă introduceți activele crypto în produse de investiții și instrumente de gestionare financiară pentru a obține venituri pasive, cum ar fi Binance Earn. Cu Binance Earn, puteți începe să economisiți, să mizați sau chiar să deveniți un furnizor de lichidități pe piețele DeFi pentru a câștiga venituri pasive pe Bitcoin, stablecoins, altcoins și chiar pe monede fiat.
  • Alte posibilități pentru a rezolva o corecție sunt de a vă converti deținerile crypto într-o monedă stabilă. Când corecția s-a încheiat, vă puteți converti activele înapoi în criptomoneda originală. Alertele de preț vă vor oferi o șansă mai bună de a pregăti această strategie și de a o corecta. Rețineți că acest lucru nu este lipsit de riscuri, așa că faceți propriile cercetări înainte de a lua decizia.

4.Pro și contra a investi în timpul unei corecții de piață

Investiția în timpul unei corecții de piață ar putea fi o greșeală enormă sau poate fi cea mai bună decizie pe care o veți lua vreodată, totul depinde de ce se întâmplă după corecție.

Punctul maxim al Bitcoin din decembrie 2017 a fost urmat de o corecție care s-a transformat treptat într-o piață bear. Investiția în criptomonede în timpul acelei corecții ar fi fost o greșeală.

Totuși, corecțiile ar putea oferi investitorilor oportunități excelente de cumpărare. O corecție pe piață se poate valorifica la maximum prin cumpărarea de monede la prețuri relativ mici. Dacă lucrurile merg bine, ați putea construi un portofoliu crypto care ar putea valora mai mult în viitor.

Sursă informații: Binance