Binance este unul dintre cele mai mari schimburi de criptomonede din lume ca volum al tranzacțiilor. Fondată în 2017 de Changpeng Zhao, Binance susține o gamă largă de criptomonede, fiind una dintre cele mai rapide și mai fiabile platforme de tranzacționare.
În acest articol veți afla despre:
- Cum îți deschizi cont pe Binance
- Cum tranzacționezi pe Binance
- Binance Launchpad
- Securitatea Binance
- Pro și contra utilizare Binance
1. Cum îți deschizi cont pe Binance
Înscrierea pe Binance
Oricine se poate înscrie, deoarece Binance nu necesită informații despre clienți, dar prin crearea unui cont pe Binance „recunoașteți și declarați că nu vă aflați pe nici o listă de sancțiuni comerciale sau economice”, conform Termenilor de utilizare. Aceasta include cetățenii țărilor membre în lista sancțiunilor Consiliului de Securitate al ONU, Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei SUA (OFAC) și alte grupuri.
Termenii menționează, de asemenea, că fiecare utilizator trebuie să aibă cel puțin 18 ani. Binance își rezervă dreptul de a anula sau îngheța orice cont, dacă termenii nu sunt respectați.
Pentru a vă crea un cont, vi se va cere să introduceți următoarele informații personale: adresa dvs. de e-mail, parola și un ID de recomandare, dacă aveți unul. Conform sistemului de recomandări Binance, veți primi 50% din comisioanele dvs. de tranzacționare a recomandărilor.
După ce completați câmpurile obligatorii, faceți clic pe „Înregistrați-vă” și completați captcha, iar un link de confirmare va fi trimis la adresa dvs. de e-mail. După ce se face clic pe link, contul dvs. Binance este gata de utilizare.
2. Cum tranzacționezi pe Binance
Dacă doriți să cumpărați sau să vindeți criptomonede va trebui să adăugați fonduri în contul dvs.
Plata cu cardul de credit
Binance are o caracteristică care permite utilizatorilor să cumpere anumite criptomonede direct cu cardul de credit Visa sau Mastercard. Dacă sunteți un candidat calificat, navigați la fila „Fonduri” și selectați „Cumpărați cu cardul de credit”.
Apoi vi se va solicita să introduceți suma de cumpărare a criptomonedei dorite și să alegeți dacă veți plăti cu dolarul american sau cu euro. Achizițiile cu criptomonede prin card de credit sunt limitate la BTC, ETH și LTC.
Există o taxă minimă de procesare de 10 USD sau 3,5% din totalul comenzii . După parcurgerea acestui pas, va trebui să confirmați informațiile de facturare, adresa de e-mail, precum și identitatea dvs.
Odată ce toți pașii necesari au fost finalizați, criptomoneda nou achiziționată ar trebui să ajungă la portofelul dvs. Binance în decurs de 10-30 de minute.
Depozit din portofel
De asemenea, puteți face o depunere trimițând fonduri dintr-un portofel de criptomonede separat în contul dvs. Binance. Pentru a face acest lucru, navigați din nou la fila „Fonduri” și faceți clic pe „Solduri”.
Pe această pagină, veți vedea toate criptomonedele disponibile pentru tranzacționare pe Binance. Pentru a depune criptomoneda corespunzătore trebuie doar să faceți clic pe butonul „Depuneți” de lângă activul cripto ales. Apoi, fie scanați codul QR din portofelul dvs. de criptomonede, fie copiați adresa și trimiteți. După finalizare, așteptați procesarea tranzacției și veți fi gata pentru tranzacționare.
Plasarea unei tranzacții
Odată ce fondurile dvs. sunt gata de utilizare accesați pagina principală Binance. Aici veți vedea din nou toate criptomonedele care sunt tranzacționabile pe Binance și piețele respective.
Modul de tranzacționare
Secțiunea din stânga a ecranului este cunoscută sub numele de Carnet de comenzi. Aici veți vedea toate comenzile limită de cumpărare și vânzare active. O comandă limită este o comandă care va fi plasată numai la dorința utilizatorului și numai dacă există cumpărători sau vânzători interesați de acel nivel.
Partea dreaptă a paginii conține o secțiune care prezintă celelalte criptomonede care pot fi tranzacționate, iar secțiunea inferioară arată istoricul comerțului public al pieței.
În Centrul paginii este disponibilă o caracteristică a graficului care arată indicatorii de acțiune a prețurilor în timp real și indicatorii de analiză tehnică. Chiar sub grafic este locul unde veți efectua tranzacția.
Dacă securitatea executării este prioritatea dvs., selectați comanda de piață. Dacă sunteți interesat să cumpărați numai la un anumit nivel de preț, selectați comanda limită.
Pentru a verifica starea comenzii dvs., accesați din partea de jos a paginii opțiunea „Deschideți comanda”. Dacă comanda dvs. nu a fost încă executată, adică dacă este încă „deschisă”, va apărea în această casetă până când va fi fie anulată, fie completată.
După ce a fost completată, acesta va apărea în caseta de jos, evidențiind istoricul comenzilor dvs. din ultimele 24 de ore.
Pentru a vinde, executați o piață sau limitați comanda de vânzare.
Retragerea fondurilor
Pentru a vă retrage fonduri, navigați la pagina „Solduri”. Dacă doriți să vedeți doar criptomonedele în care aveți un sold substanțial, bifați caseta „ascundeți”. Apoi selectați butonul de retragere în rândul criptomonedelor respective. Trebuie să aveți la îndemână adresa de destinație sau codul QR. Lipiți adresa și selectați cât doriți să retrageți. Nu în ultimul rând, faceți clic pe trimitere și așteptați finalizarea tranzacției.
3. Binance Launchpad
Binance Launchpad este o platformă de lansare de jetoane exclusivă pentru Binance și intenționează să ofere vânzări de jetoane pentru noi proiecte. Binance selectează care jetoane vor fi lansate, pe baza mai multor factori ca: maturitatea proiectului, scalabilitatea și disponibilitatea adoptării, calitatea echipei.
Pentru a se asigura că vânzările se desfășoară în conformitate cu regimurile de reglementare din întreaga lume, fiecare utilizator trebuie să își verifice contul Binance.
Vânzările de jetoane finalizate, precum și cele programate pentru o dată viitoare, pot fi văzute pe pagina principală a Binance Launchpad.
Dacă participați cu succes la o vânzare de jetoane Launchpad, jetoanele vor fi creditate automat în contul dvs. Binance.
4. Securitatea platformei Binance
La fel ca majoritatea schimburilor de criptomonede moderne, autentificarea cu doi factori (2FA) este activată pe Binance și este recomandat să fie configurată pentru a adăuga un strat suplimentar de protecție contului dvs. Pentru a face acest lucru, navigați la rezumatul contului dvs. făcând clic pe avatarul utilizatorului din partea dreaptă sus a paginii de pornire. Va apărea un mesaj care vă sugerează să activați 2FA. Binance permite două metode pentru activarea 2FA: prin SMS sau cu Google Authenticator.
Prin autentificarea cu SMS introduceți numărul dvs. de telefon mobil și codul de verificare trimis la telefonul corespunzător. Dacă Google Authenticator este alegerea dvs. 2FA, descărcați aplicația mobilă, deschideți-o și scanați codul QR furnizat de Binance. Apoi, vi se va cere să scrieți o frază de recuperare de 16 cuvinte pentru a fi utilizată ca rezervă în cazul în care pierdeți accesul la această autentificare Google. În cele din urmă, vi se va solicita să introduceți parola de conectare a contului dvs. și codul de autentificare din aplicația mobilă Google Authenticator.
5. Pro și contra utilizare Binance
Pro
- Dacă sunteți în permanență în mișcare, aplicația mobilă Binance poate fi perfectă pentru dvs. Este compatibilă cu iOS, Android, precum și cu sistemele de operare Mac și PC, astfel încât aproape oricine poate plasa o tranzacție sau își poate monitoriza contul de oriunde;
- Binance oferă o gamă largă de piețe de criptomonede tranzacționabile.;
- Binance are propriul token de schimb, BNB, care poate fi utilizat pentru a suplimenta comisioanele de tranzacționare și pentru a spori lichiditatea globală pe Binance;
- Binance a fost un pionier al Ofertelor de schimb inițiale și Binance Launchpad facilitează vânzările o dată pe lună pentru cei care sunt interesați să dețină noi tokenuri;
- Volumul de tranzacționare este mai mare decât în cazul celorlalte schimburi de criptomonede.
Contra
- Dacă respectarea reglementărilor guvernamentale precum cea din SUA este importantă pentru dvs., atunci poate doriți să încercați schimburi precum Coinbase sau Gemini, deoarece în acest moment Binance este încă un schimb nereglementat;
- Multe dintre piețele Binance, în special cele ale altcoin mai puțin cunoscute, oferă lichidități reduse, ceea ce poate face dificilă tranzacționarea pozițiilor mari altcoin;
- Interfața cu utilizatorul oarecum complexă poate fi o provocare pentru comercianții începători.
Sursă informații: Coindesk