,

Cum poți cumpăra Ethereum?

Datorită rețelei Ethereum, care oferă vaste oportunități de dezvoltare, investiția în această rețea și, implicit, în criptomoneda Ether (ETH) este o investiție pe care mulți o consideră mai promițătoare decât Bitcoin.

În acest articol veți afla despre:

 1. Ce este Ethereum?
 2. Cum poți cumpăra Ethereum?
 3. Cum să stocați Ethereum (Ether/ETH)?

1. Ce este Ethereum?

Ethereum este un software descentralizat care permite dezvoltatorilor și programatorilor să ruleze codul oricărei aplicații.

Bitcoin utilizează o tehnologia blockchain special pentru efectuarea tranzacțiilor monetare, deci este o monedă directă. Ethereum utilizează tehnologia blockchain pentru a permite crearea de aplicații care pot pot fi protejate de manipulare. Ethereum folosește propria criptomonedă, Ether, pentru a tranzacționa.

Cum diferă Ethereum de Bitcoin?

Bitcoin a fost conceput pentru a fi o monedă. Folosește aceleași principii tehnologice de bază, dar le folosește pentru a facilita tranzacțiile monetare. Ethereum a fost conceput pentru a facilita procesarea software-ului folosind un sistem de jetoane numit Ether. Când cumperi Ethereum, practic îți schimbi banii cu jetoane Ether. Ether a devenit mai valoros ca urmare a faptului că oamenii au devenit interesați de tehnologie. Ethereum este mult mai ieftin decât Bitcoin.

2. Cum poți cumpăra Ethereum? 

 • Identificați o platformă pentru tranzacționare:

Dintre platformele de schimburi criptomonede oferă Ethereum: Coinbase, Kraken, Bitstamp, Gemeni, Binance și Bitfinex.

Unul dintre cele mai mari considerente pentru alegerea unei platforme de tranzacționare a criptomonedelor este tipul de schimb. Platformele de tranzacționare a criptomonedelor pot permite schimburi fiat sau schimburi de criptomonede contra criptomonede (C2C).

După ce ați cumpărat ETH prin intermediul caselor de schimb puteți retrage acea monedă în contul dvs. bancar sau într-un portofel pe care îl controlați. Schimburile fiat facilitează retragerea ETH prin simpla vânzare și trimitere a veniturilor în contul dvs. bancar. Pe o platformă C2C, procesul durează mai mult deoarece trebui să vă transferați codul ETH la un schimb fiat și apoi să-l vindeți în numerar. De asemenea, pe toate platformele aveți, în general, opțiunea de a trimite ETH către un portofel.

Atunci când alegeți o platformă de schimb Ethereum trebuie să aveți în vedere credibilitatea acesteia. Câteva întrebări cheie includ: Unde este sediul central ? Au o licență ? Cât de sigur este site-ul lor web ? Cât de sigure sunt fondurile dvs.?

La nivel mondial, Binance este una din cele mai mari platforme de tranzactionare. În Statele Unite Coinbase este în top.

 • Creați un cont

După ce ați ales o platformă de tranzacționare care se potrivește nevoilor dvs., următorul pas este deschiderea unui cont. Va trebui să furnizați numele, adresa, numărul de securitate socială, formele de identificare specificate, etc.

Verificarea contului este ultimul pas în procesul de deschidere a contului. Majoritatea  caselor de schimb necesită verificarea contului dvs. într-unul sau mai multe moduri. Pentru aceasta va trebui să încărcați documente pentru a vă verifica identitatea. Verificarea poate dura de la aproximativ o oră la o zi sau două, în funcție de platforma de schimb.

 • Depunerea monedei

Următorul pas este să depuneți bani în contul dvs. Pentru platformele valutare fiat, pur și simplu adăugați bani prin contul bancar sau cardul de debit înregistrat. Schimburile de criptomonede nu au, în general, investiții minime ridicate, astfel încât puteți investi de obicei de la  5 USD până la 1.000 USD sau mai mult. Majoritatea platformelor de schimb criptomonede au comisioane pe tranzacție.

Depunerea monedei în schimburile C2C necesită trimiterea criptomonedelor, prin cod, dintr-o locație în alta. Transferurile de cod durează  mai mult, de obicei până la o oră.

 • Începeți tranzacționarea

Cu un cont verificat și bani depuși în acel cont, veți putea începe să cumpărați Ethereum și alte criptomonede prin intermediul platformei de tranzacționare aleasă.

 

Citeste si: Elrond, criptomoneda românească lansată de un start-up din Sibiu, atinge capitalizare de 1 miliard de dolari

 

3. Cum să stocați Ethereum?

Ethereum se poate stoca direct pe casele de exchange criptomonede sau se poate transfera în portofelul personal precum Exodus, Ledger sau alte wallet-uri disponibile.

Există mai multe tipuri de portofele:

 • Portofele hardware: portofele fizice care au cheile dvs. private criptate în ele. Acestea sunt cele mai sigure portofele (Ledger Nano X, Trezor, Atomic etc.);
 • Portofele online (MyEtherwallett);
 • Portofel desktop: aceste portofele sunt descărcate și instalate pe computerul dvs. (PC sau laptop). Odată instalat, numai acel computer poate accesa portofelul (Atomic, Guarda, Exodus etc.);
 • Portofele de hârtie.

Platforme de exchange criptomonede recomandate sunt eToro, Gemini, Coinbase, Altrady, BlockFi, Voyager.

Investiția în Ethereum este riscantă, dar poate fi profitabilă. Spre deosebire de Bitcoin sau Litecoin, companiile utilizează Ethereum pentru potențialul tehnologiei din spatele rețelei Ethereum, ceea ce se poate dovedi a fi o bună investiție.

 

Surse informații: Investopedia, The College Investor