,

Cum poți cumpăra Bitcoin?

Cum poți cumpăra Bitcoin?

Lansat ca software open-source în 2009, Bitcoin este prima criptomonedă din lume. Bitcoin utilizează tehnologia peer-to-peer pentru a facilita plățile instantanee.

În acest articol puteți afla despre:

 1. Cum poți cumpăra Bitcoin?
 2. Care sunt cele mai utilizate platforme online de exchange criptomonede?

Bitcoin este creat, distribuit, tranzacționat și stocat cu ajutorul unui sistem de registru public descentralizat cunoscut sub numele de blockchain. Atunci când un utilizator face tranzacții publice, codul său unic numit cheie publică este înregistrat pe blockchain, și nu informațiile personale.

Fiecare utilizator deține două chei, o cheie privată și una publică, pe care le utilizează pentru a produce o referință securizată a identității digitale. Această identitate este denumită „semnătură digitală” și este utilizată pentru autorizarea și controlul tranzacțiilor în lumea criptomonedelor.

Pentru a cumpăra Bitcoin aveți nevoie de un portofel digital, documente de identificare personale, o conexiune securizată la internet, înregistarea pe o casă de schimb criptomonede și o formă de plată. Se recomandă să aveți propriul portofel personal în afara contului de schimb. Metodele de plată includ conturi bancare, carduri de debit și carduri de credit. De asemenea, este posibil să obțineți Bitcoin și de la bancomate specializate sau prin intermediul schimburilor P2P.

Ce cumpărați de fapt?

Nu o monedă fizică. „Este literalmente doar un număr”, potrivit lui Carsten Sorensen, profesor asociat la London School of Economics, care susține un curs despre criptomonede. În funcție de cât doriți să cheltuiți, puteți cumpăra un Bitcoin, 10 Bitcoin sau o fracțiune de Bitcoin.

La fel ca aurul, Bitcoin este o resursă limitată deoarece prin codul lui s-a stabilit de la început că vor exista maxim 21 de milioane de Bitcoin.

Deoarece Bitcoin poate fi împărțit la opt zecimale, pot fi cumpărate fracții mici dintr-un întreg.

De exemplu, dacă ați cumpărat criptomoneda în valoare de 100 USD când tranzacționa cu aproximativ 19.000 USD ați primit aproximativ 0,0053 dintr-un Bitcoin.

 1. Cum poți cumpăra Bitcoin?

Platformele online de exchange criptomonede sunt case de schimb valutar sau burse, piețe digitale în care se cumpără și se vând monede virtuale, utilizând monede clasice (fiat money) sau alte monede virtuale. La alegerea unei case de schimb trebuie să ții cont și de comisioanele percepute.

Pentru a tranzacționa criptomonede pe o casă de schimb, un utilizator trebuie să se înregistreze la bursă și să își verifice identitatea. După autentificare este deschis un cont pentru utilizatorul care apoi trebuie să transfere un fond minim în acest cont pentru a începe să cumpere monede virtuale.

Modalitățile de transfer fonduri în cont acceptate sunt transferul bancar, carduri de credit sau de debit, plăți bancare, mandate bancare sau chiar carduri cadou.

Este recomandat să se utilizeze o casă de schimb care să permită utilizatorilor să își retragă criptomonedele în propriul portofel personal. Există multe exchange-uri și platforme de brokeraj care nu permit acest lucru.

Cum poți retrage fonduri din contul tău? Prin transfer bancar, PayPal, check mailing, livrare în numerar sau transfer cu card de credit.

 • Transferuri: oamenii își pot trimite Bitcoin între ei utilizând aplicații mobile sau computerele lor.

Cum poți stoca Bitcoin?

 • Portofelele online/Hot Wallets sunt portofele care rulează pe dispozitive conectate la internet, cum ar fi calculatoare, telefoane sau tablete. Sunt nesigure din punct de vedere al hack-ului. Aceste portofele sunt folosite cel mai bine pentru cantități mici de criptomonede sau criptomonede pe care le tranzacționați activ la o bursă.
 • Portofele offline/portofele hardware/Cold wallets și Portofele de hârtie sunt cel mai sigur mod de vă stoca cheia-privată care vă oferă acces la monedele dvs virtuale.
 1. Care sunt cele mai utilizate platforme online de exchange criptomonede?

 • Coinbase, o platformă de exchange populară în toată lumea, care vinde direct utilizatorilor Bitcoin (BTC/XBT), Ethereum (ETH) și Litecoin (LTC);
 • Gemini – de pe această platformă poți cumpăra Bitcoin sau Ethereum cu USD;
 • IOde aici poți achiziționa Bitcoin și Ethereum;
 • Coinmamapermite utilizatorilor să cumpere Bitcoin și Ethereum folosind carduri de credit și de debit;
 • Bittrexacceptă doar depuneri fiat (USD etc.) cu sume începând de la 50 USD și nu oferă retrageri fiat;
 • Kraken permite tranzacționarea criptomonedelor pentru moneda fiat: USD, EUR, GBP, JPY și CAD. De asemenea, au o opțiune mai largă de criptomonede disponibile pentru tranzacționare, inclusiv: BTC / XBT, ETH, DASH, EOS, XMR, ETC, ZEC, XRP, XLM, XDG, USDT, REP, LTC, GNO, MLN, BCH și ICN.
 • Binance – Vă puteți finanța contul cu monedă fiat sau cu criptomonede și nu există nicio limită pentru suma pe care o puteți depune;
 • LocalBitcoins este o casă de schimb criptomonede peer-to-peer, spre deosebire de celelalte exchange-uri, care sunt centralizate.

 

Surse informații: Investopedia, Bloomberg, Coincentral