,

Cele mai bune portofele electronice pentru Ethereum

Ethereum este în prezent a doua criptomonedă, ca valoare, după Bitcoin. Acest lucru a dus la creșterea cererii de portofele Ethereum sigure. Dacă sunteți interesat să cumpărați și să dețineți Ether, este indicat să vă mutați criptomonedele din platforma dvs. de tranzacționare într-un portofel criptografic privat. Un portofel criptografic vă asigură că numai dvs. aveți acces la cheile private.

În acest articol veți afla despre:

 1. Cele mai bune portofele pentru Ethereum
 2. Platforme de exchange criptomonede pentru Ethereum
 3. Sfaturi pentru securitatea criptomonedelor dvs.

1. Cele mai bune portofele pentru Ethereum

Există mai multe tipuri de portofele:

 • Portofele hardware: portofele fizice care au cheile dvs. private criptate în ele. Acestea sunt cele mai sigure portofele;
 • Portofele online;
 • Portofel desktop: aceste portofele sunt descărcate și instalate pe computerul dvs. (PC sau laptop). Odată instalat, numai acel computer poate accesa portofelul;
 • Portofele de hârtie.

Când căutați un portofel Ethereum, țineți cont de faptul că nu fiecare portofel de criptomonede acceptă Ethereum.

Un portofel sigur de criptomonedă trebuie să includă următoarele caracteristici:

 • Chei private – Portofele unde vă controlați cheile private;
 • Ușurință în utilizare;
 • Comunitate de dezvoltare;
 • Backup și securitate – Funcții de backup și restaurare;
 • Compatibilitate – Compatibil cu diferite sisteme de operare.

Dacă doriți să obțineți ETH instantaneu, prin plată cu Bitcoin sau altă criptomonedă, utilizați Changelly.

Cele mai bune portofele Ethereum:

Integrarea Ledger Ethereum este disponibilă prin MyEtherwallet. În afară de ETH, puteți stoca și multe alte criptomonede. Are baterie și bluetooth, astfel încât mobilitatea a crescut semnificativ.

 • Ledger Nano S (Portofel Hardware)

Este unul dintre cele mai ieftine portofele hardware Ethereum disponibile, moneda Ether fiind stocată offline pe dispozitiv. Puteți stoca atât ETH, cât și ETC. Are un ecran OLED care vă permite să vă verificați tranzacțiile.

Trezor a fost primul portofel hardware pentru Bitcoin, iar în prezent Trezor poate fi folosit și pentru Ethereum, cu interfața web MyEtherWallet. De asemenea, stochează Ether offline pe un cip electronic securizat, care poate fi activat numai atunci când vă conectați cu parola. Este un dispozitiv foarte ușor și portabil, disponibil în 3 culori: alb, gri și negru. Modelul T are un design unic cu ecran tactil, care vă oferă acces la jetoanele dvs. fără a vă conecta la Internet. Modelul T acceptă, de asemenea, o gamă largă de jetoane, inclusiv Ether și alte oferte ERC-20.

 • Atomic Wallett (Portofel Desktop și Mobil)

Portofelul vă permite să stocați, să schimbați și să cumpărați ETH cu un card bancar. Portofelul Atomic acceptă peste 300 de criptomonede și oferă interfață pentru toate jetoanele ERC20. Practic, puteți introduce o adresă de contact și puteți avea moneda personalizată în portofelul dvs. Portofelul vă criptează cheile private de pe dispozitiv și oferă acces complet și control asupra fondurilor dvs.

 • Guarda (Portofel Desktop și Mobil)

Guarda este un portofel pentru depozitarea Ethereum. Are o interfață intuitivă și oferă un grad ridicat de protecție. Portofelul este disponibil pentru desktop, mobil și web. Guarda este un portofel sigur, multisignature, care acceptă Bitcoin, Ethereum, Tether, EOS, TRON și alte sute de active. Gaurda a fost lansat în principal pentru Ethereum în 2017, dar de atunci s-a extins într-o varietate de produse bazate pe blockchain, acceptând peste 10.000 de jetoane, criptomonede și monede stabile. Echipa oferă asistență 24/7 pentru utilizatorii săi.

 • Argent (Portofel Mobil)

Este cel mai modern portofel mobil pentru Ethereum. Portofelul este configurat utilizând adresa de e-mail și numărul de telefon mobil. Caracteristica unică a acestui portofel este integrarea cu compound.finance, care vă permite să împrumutați Ethereum și să acumulați dobândă. Portofelul are, de asemenea, un browser dApp.

 • Exodus (Portofel Desktop și Mobil)

Exodus este primul portofel de desktop multi-criptomonedă din lume. Are o interfață de utilizare atractivă și acceptă aproape 100 de criptomonede (inclusiv Ethereum). De asemenea, are mai mulți parteneri de schimb (inclusiv ShapeShift). Pentru a-l utiliza trebuie să fiți conectat la Internet. Funcții precum recuperarea e-mailului și cheile de rezervă pentru restaurarea portofelului asigură securitatea fondurilor. Utilizatorii Exodus pot, de asemenea, să trimită și să primească fonduri din contracte inteligente. Platforme acceptate: Mac, Linux și Windows. Nu oferă suport pentru contracte inteligente.

 • Jaxx (Portofel Mobil)

Jaxx acceptă 13 criptomonede (inclusiv ETH) și are caracteristici de securitate robuste. Platforme desktop acceptate: Windows, Mac OS, Linux, extensii acceptate: Chrome, Firefox. Poate fi utilizat pe dispozitive mobile Apple și Android. Oferă Suport pentru contracte inteligente. Confidențialitate: Nu sunt necesare informații personale.

 • MetaMask (Portofel Desktop și Mobil)

Este ca un browser pentru accesarea rețelei Ethereum. Vă permite să stocați, să trimiteți Ethereum și să accesați aplicații descentralizate Ethereum. Cheile private sunt criptate prin parolă și sunt stocate pe aparatul dvs. Nu oferă suport pentru contracte inteligente.

 • MyEtherWallet (Portofel Web)

MyEtherWallet este diferit de alte portofele web tradiționale deoarece, spre deosebire de alte portofele web, aici controlați cheia privată a Ethereum pe computerul dvs. Este un portofel open-source, fără servere terțe, unde puteți scrie și accesa contracte inteligente. De asemenea, vă puteți conecta Trezor sau Ledger Nano S pentru a vă accesa fondurile în MyEther. Oferă suport pentru contracte inteligente.

 • KeepKey (Portofel Hardware)

Păstrează ETH într-un mediu offline sigur și oferă aceleași caracteristici ca Ledger Nano S sau Trezor.

 • BRD (Portofel Mobil)

Permite chei descentralizate cu 12 cuvinte, dar are opțiuni limitate de cont care ar putea determina pierderea monedelor dacă uitați datele de autentificare sau de acces la cont. BRD este un portofel pentru iPhone și Android, care oferă configurări rapide și ușoare, cu acces la achizițiile de jetoane. Puteți utiliza BRD pentru a stoca jetoanele dvs. transferate de pe alte piețe sau portofolii sau vă puteți conecta la piețele Bitcoin și Ethereum și puteți adăuga monede direct în portofel achiziționându-le. BRD acceptă Bitcoin și Ether, oferind suport și pentru jetoanele ERC-20. Un avantaj major al BRD este că nu necesită înscrieri decât dacă doriți să investiți prin intermediul aplicației, dacă doriți doar să vă stocați jetoanele, trebuie doar să scanați codul QR și să accesați contul dvs.

 • Mist

Este portofelul digital oficial Ethereum, creat și susținut de echipa Ethereum. Oferă o gamă largă de caracteristici de anonimat și securitate. Nu va trebui să trimiteți nicio informație personală pentru a începe să utilizați portofelul. Păstrați controlul deplin al cheilor dvs. Mist este acceptat în 16 limbi.

2. Platforme de exchange criptomonede pentru Ethereum

La alegerea unei platforme de criptomonede trebuie să luați în considerare următoarele caracteristici:

 • Afișarea pe ecran a stocului dvs. de criptomonede și opțiuni de afișare grafice;
 • Acces la investiții și tranzacționare de active suplimentare (cum ar fi acțiuni sau metale prețioase);
 • Funcții de securitate (cum ar fi autentificarea cu 2 factori);
 • Comisioane (taxe de întreținere a contului și taxe de transfer).

Platforme de exchange criptomonede recomandate:

3. Sfaturi pentru securitatea criptomonedelor dvs.:

 • Întotdeauna faceți backup portofelelor;
 • Adăugați măsuri de securitate suplimentare, cum ar fi autentificarea cu 2 factori;
 • Păstrați software-ul actualizat. Acesta este motivul pentru care este important să căutați o comunitate de dezvoltare activă pentru orice portofel alegeți.

 

Surse informații: Coinsutra, Coincentral, Benzinga