,

Ce este Polygon (MATIC)?

ce este polygon matic criptomonede romania

Polygon (fost Matic Network) este o soluție de scalare Layer 2 susținută de Binance și Coinbase. Proiectul urmărește să stimuleze adoptarea în masă a criptomonedelor prin rezolvarea problemelor de scalabilitate pe multe blockchains.

În acest articol veți afla despre:

  1. Ce este Polygon? Prezentare generală
  2. MATIC – Jetonul nativ Polygon
  3. Securitatea Polygon
  4. De unde puteți cumpăra Polygon (MATIC)?

 

1. Ce este Polygon? Prezentare generală

Polygon a fost lansat în octombrie 2017. Polygon a fost cofondat de Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal și Anurag Arjun. Înainte de lansarea Polygon echipa Polygon a contribuit la dezvoltarea ecosistemului Ethereum. Echipa a lucrat la implementarea Plasma MVP, a protocolului WalletConnect și a motorului de notificare a evenimentelor Dagger, utilizat pe scară largă pe Ethereum.

Polygon este prima platformă bine structurată, ușor de utilizat, pentru scalarea Ethereum și pentru dezvoltarea infrastructurii. Componenta sa de bază este Polygon SDK, un cadru modular, flexibil, care acceptă construirea mai multor tipuri de aplicații.

Folosind Polygon, se pot crea lanțuri de rollup optimiste, lanțuri de rollup ZK, lanțuri de sine stătătoare sau orice alt tip solicitat de dezvoltator.

Polygon transformă Ethereum într-un sistem complet cu mai multe lanțuri (Internet of Blockchains). Acest sistem cu mai multe lanțuri este asemănător cu altele, cum ar fi Polkadot, Cosmos, Avalanche etc., însă vine cu avantajele securității Ethereum.

Polygon combină frameworkul Plasma și arhitectura dovadă a mizei. Plasma permite executarea ușoară a contractelor inteligente scalabile și autonome. Prin intermediul Polygon se construiesc noi caracteristici pentru a extinde capacitatea de a satisface diverse nevoi din ecosistemul dezvoltatorului. Polygon permite până la 65.000 de tranzacții pe secundă pe un singur lanț lateral și înregistrează un timp de confirmare a blocului de mai puțin de două secunde. Permite, de asemenea, crearea de aplicații financiare descentralizate disponibile la nivel global pe un singur blockchain. Plasma oferă Polygon potențialul de a găzdui un număr nelimitat de aplicații descentralizate. Până în prezent, Polygon a atras peste 50 de DApp-uri către lanțul său lateral Ethereum securizat prin PoS. Polygon folosește o versiune personalizată a frameworkului Plasma, care este construită pe puncte de verificare dovadă a mizei, care rulează prin lanțul principal Ethereum. Această tehnologie unică permite fiecărui lanț lateral de pe Polygon să realizeze până la 65.536 de tranzacții pe bloc.

crypto com polygon matic

2. MATIC, jetonul nativ Polygon

MATIC este un jeton ERC-20 care rulează pe blockchainul Ethereum. Jetoanele sunt utilizate pentru servicii de plată pe Polygon și ca monedă de decontare între utilizatorii care operează în ecosistem. Taxele de tranzacționare pentru lanțurile laterale Polygon sunt plătite și în jetoane MATIC.

Câte jetoane MATIC există în circulație?

Jetoanele MATIC sunt eliberate lunar. MATIC are în prezent o ofertă circulantă de 4.877.830.774 jetoane MATIC și o ofertă maximă de 10.000.000.000 de jetoane MATIC. Conform programului de lansare, toate jetoanele vor fi lansate până în decembrie 2022.

3. Securitatea Polygon

Ca soluție de nivel 2 care utilizează o rețea de validatori de dovadă a mizei pentru securitatea activelor, miza este o parte integrantă a ecosistemului Polygon. Validatorii din rețea își vor pune în joc jetoanele MATIC ca garanție pentru a deveni parte a mecanismului de consens PoS al rețelei și vor primi în schimb jetoane MATIC. Membrii rețelei care nu doresc să devină validatori își pot delega jetoanele MATIC unui alt validator, dar vor participa în continuare la procesul lor de miză și vor câștiga recompense de miză. În plus față de verificarea dovezii mizei, Polygon folosește producători de blocuri pentru a obține un grad mai mare de descentralizare. Acești producători de blocuri folosesc puncte de control și mecanisme antifraudă.

4. De unde puteți cumpăra Polygon (MATIC)?

Fiind unul dintre proiectele care au contribuit mult la dezvoltarea ecosistemului Ethereum, MATIC este popular printre schimburile online axate pe DeFi. Cele mai populare schimburi în care puteți cumpăra, vinde și tranzacționa MATIC în prezent sunt: Binance, BiONE, ZebPay, Coinbase Pro, Huobi Global, UniSwap, WhiteBIT și Hotbit.

 

 

Surse informații: Polygon ; Coinmarketcap