Ce este OMG Network (OMG)? 

Rețeaua OMG, cunoscută anterior sub numele de OmiseGo, este o soluție de scalare tip Layer-2, fără custodie, construită pentru blockchain-ul Ethereum.

Ca soluție de scalare Ethereum, rețeaua OMG este concepută astfel încât să permită utilizatorilor să transfere jetoane ETH și ERC20 mult mai rapid și mai ieftin decât atunci când tranzacționează direct în rețeaua Ethereum.

În acest articol veți afla despre:

  1. Ce este OMG Network (OMG)? 
  2. Cum este securizată rețeaua OMG?
  3. De unde puteți cumpăra jetoane OMG Network (OMG)?

1.Ce este OMG Network (OMG)? 

Obiectivul platformei este de a facilita deplasarea fondurilor între sistemele de plăți (cum ar fi ACH, Visa sau PayPal) și blockchain-uri descentralizate precum Ethereum. Scopul este de a oferi servicii bancare și financiare mai bune pentru toată lumea, inclusiv pentru persoanele din țările în curs de dezvoltare care nu au acces la serviciile bancare tradiționale.

Rețeaua OMG a fost fondată de Vansa Chatikavanij și funcționează ca o filială a SYNQA – o firmă fintech din Thailanda, cunoscută anterior ca Omise Holdings.

Rețeaua se bazează pe o nouă soluție de scalare numită MoreViable Plasma, care utilizează o arhitectură laterală pentru a grupa mai multe tranzacții în afara lanțului. într-un lot, care poate fi apoi verificat ca o singură tranzacție pe lanțul principal Ethereum. Potrivit rețelei OMG, această tehnologie are potențialul de a scala Ethereum la mii de tranzacții pe secundă (TPS).

Rețeaua este alimentată de jetonul de utilitate OMG, care poate fi folosit ca una dintre metodele de plată pentru taxele din rețeaua OMG.

Proiectul rețelei OMG este construit pentru a face Ethereum mai atractiv pentru întreprinderi și proiecte care doresc să se extindă, reducând, de asemenea, amprenta de carbon. OMG realizează acest lucru, contribuind la reducerea consumului de energie electrică cu până la 99% în comparație cu Ethereum și la reducerea taxelor cu aproximativ două treimi, asigurând în același timp activele rămase securizate de rețeaua Ethereum subiacentă.

Platforma în sine este susținută de finanțarea de 25 de milioane de dolari obținută în cursul ofertei sale inițiale de monede (ICO) din 2017.

Jetoanele OMG Network au o aprovizionare maximă fixă stabilită la 140.245.398 OMG, iar această aprovizionare totală a fost deja complet lansată, majoritatea fiind deja în circulație activă.

2. Cum este securizată rețeaua OMG?

Rețeaua principală OMG se va muta la un sistem de consens dovadă de miză (POS), care va permite utilizatorilor să își folosească jetoanele pentru a ajuta la securizarea rețelei și pentru a câștiga recompense. Până atunci, lanțurile de copii ale rețelei OMG sunt securizate printr-un mecanism de consens al dovezii de autoritate (PoA), care este în esență o formă simplificată de dovadă a mizei controlată de un singur producător de blocuri (rețeaua OMG în sine).

Rețeaua OMG intenționează să treacă la dovada mizei imediat ce este gata, după care deținătorii OMG vor putea deveni părți interesate în succesul și securitatea rețelei, delegând miza lor de validatori.

3. De unde puteți cumpăra jetoane OMG Network (OMG)?

Jetoanele OMG pot fi achiziționate sau tranzacționate în peste 200 de platforme de schimb, inclusive Coinbase Pro și Binance. Unele dintre cele mai populare perechi de tranzacționare includ OMG / USDT, OMG / BTC și OMG / ETH. OMG poate fi tranzacționat și contra mai multor valute fiduciare, inclusiv dolari SUA (USD), euro (EUR) și lira sterlină britanică (GBP).

 

Surse informații: Coinmarketcap, Coinbase