,

Ce este AAVE?

ce este aave criptomonede romania

AAVE este un sistem de creditare descentralizat care permite utilizatorilor să împrumute, să se împrumute și să câștige dobânzi pentru activele crypto fără intermediari.

Rulând pe blockchain-ul Ethereum, Aave este un sistem de contracte inteligente care permite gestionarea acestor active de către o rețea distribuită de computere. Aave permite crearea unor grupuri de împrumuturi prin care utilizatorii pot să se împrumute sau să împrumute 17 criptomonede, inclusiv ETH, Bat și MANA.

În acest articol veți afla despre:

  1. Ce este AAVE?
  2. Cum funcționează Aave?
  3. Împrumuturi Flash
  4. Jetonul AAVE
  5. De unde puteți cumpăra Aave (AAVE)?

     1.Ce este AAVE?

Aave este o companie fondată în 2017 de Stani Kulechov. Firma, numită inițial ETHLend, a strâns 16,2 milioane de dolari într-o ofertă inițială de monede (ICO) în 2017, timp în care a vândut 1 miliard de unități din criptomoneda sa AAVE – numită inițial LEND. În 2018 ETHLend a fost redenumit Aave.

  1. Cum funcționează Aave?

La fel ca în cazul altor sisteme de creditare descentralizate care rulează pe Ethereum, împrumutătorii Aave trebuie să înregistreze garanții înainte de a putea împrumuta și pot împrumuta doar până la valoarea garanției pe care o înregistrează. Un împrumutat poate înregistra garanții în DAI, de exemplu, și poate împrumuta în ETH. Aave are, de asemenea, caracteristici suplimentare, cum ar fi împrumuturile instantanee și alte forme de emitere a datoriilor și creditelor. Aave este un sistem de fonduri de împrumut. Utilizatorii depun fonduri pe care doresc să le împrumute, care sunt apoi colectate într-un fond. Împrumutații pot retrage apoi din acele fonduri atunci când contractează un împrumut. Aceste jetoane pot fi tranzacționate sau transferate după cum dorește un creditor. Pentru a facilita această activitate, Aave emite două tipuri de jetoane: aTokens, emise creditorilor, astfel încât să poată colecta dobânzi la depozite, și jetoane AAVE, care sunt simbolul nativ al lui Aave.

 

Citeste si: Binance Review 2021 – 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te înregistra

 

  1. Împrumuturi Flash

Aave permite ca anumite împrumuturi, numite împrumuturi flash, să fie emise și decontate instantaneu. Aceste împrumuturi nu necesită garanții în avans și au loc aproape instantaneu. Împrumuturile Flash profită de o caracteristică a tuturor blockchain-urilor, care înseamnă că tranzacțiile sunt finalizate numai atunci când un nou pachet de tranzacții, cunoscut sub numele de bloc, este acceptat de rețea. Adăugarea fiecărui bloc nou necesită timp. Pe Bitcoin, acest interval este de aproximativ 10 minute. Pe Ethereum, sunt 13 secunde. Prin urmare, un împrumut flash Aave are loc în 13 secunde.

  1. Jetonul AAVE

AAVE joacă un rol important în gestionarea software-ului Aave, permițând utilizatorilor să voteze asupra modificărilor regulilor și politicilor sale. Criptomoneda AAVE oferă deținătorilor mai multe avantaje. De exemplu, debitorii AAVE nu plătesc taxă dacă iau împrumuturi în jeton. De asemenea, debitorii care folosesc AAVE ca garanție primesc o reducere la comisioane. Împrumutații care înregistrează AAVE ca garanție pot împrumuta, de asemenea, puțin mai mult.

  1. De unde puteți cumpăra Aave (AAVE)?

Jetoanele AAVE sunt tranzacționate pe exchangeuri crypto ca Binance, CoinDCX, CoinBene și OKEx.

Începând cu iulie 2020, sistemul Aave se numără printre cele mai active sisteme de creditare descentralizate de pe Ethereum, după ce a adunat 158 ​​milioane dolari în depozite totale. Printre platformele de împrumut concurente se numără Compound și Maker, care au depozite de peste 600 de milioane de dolari.

 

Surse informații: Kraken, Coinmarketcap