,

Cât costă un Bitcoin în 2021? Preț, curs actualizat, tendințe

Dacă sunteți interesați de Criptomoneda Bitcoin, este important să urmăriți cât costă un Bitcoin, precum și tendințele pieței monedelor virtuale.

În acest articol veți afla despre:

  1. Bitcoin – tendințele pieței;
  2. Exchange-uri criptomonede;
  3. Platforma TradingView

 

1. Bitcoin – tendințele pieței

După ce a înregistrat creșteri record la mijlocul lunii februarie 2021, ca apoi în săptămânile următoare să scadă, apoi să crească iar până la 57.000 $, prețul Bitcoin a înregistrat o scădere de la 57.000$ la 50.306$ în ultimele două săptămâni ale lunii martie 2021. În ultimele zile, însă, prețul Bitcoin a crescut din nou, iar astăzi, 3 aprilie 2021, prețul Bitcoin se tranzacționează la 59.481 $.

În ultima perioadă numărul de portofele criptomonede este în creștere. Conform Glassnode, numărul de portofele ce dețin BTC a crescut la o cifră record de 36.896.000. Acest fapt se datorează și deciziei unor organizații mari fintech, ca Square și Paypal, de a introduce tranzacții cu criptomonede în portofoliul lor de produse și servicii financiare, în timp ce Microsoft evaluează în prezent posibilitatea includerii criptomonedei ca metodă de plată. Microsoft a lansat un sondaj de opinie pentru utilizatorii Xbox cu privire la metodele preferate de plată, iar una dintre opțiuni este Bitcoin.

Analistul Willy Woo a spus într-o postare pe Twitter referitoare la capitalizarea de piață a Bitcoin că aceasta se va menține peste valoarea de 1 trilion de dolari.

Important de reținut este că pe 26 martie 2021 au expirat opțiunile de pe piața futures, care în general provoacă volatilitate ridicată.

Mulți comercianți își blochează profiturile care sunt atașate acestei expirări”, a spus Ben Lilly, analist la Jarvis Labs. Acesta a susținut însă că, în ultima perioadă, emisia de criptomonede stabile a crescut, ceea ce arată că traderii sunt pregătiți să intre puternic pe piață la sfârșitul lunii martie-începutul lunii aprilie 2021, ceea ce poate duce la cursa către 100.000 $/BTC în timpul verii 2021.

Dacă acesta este cazul – un flux bun de stablecoins și expirarea opțiunilor – există argumente puternice pentru noi maxime istorice în săptămânile următoare. Creșterea impulsului în luna aprilie poate duce la cursa către 100.000 de dolari în timpul verii, pe care mulți o așteaptă”, a declarat Ben Lilly.

2.Exchange-uri criptomonede

Pentru a urmări prețul Bitcoin și pentru a tranzacționa urmăriți exchange-uri ca: Binance, eToro, Kraken, Coinbase, Tradesilvania

  • Tradesilvania este un exchange specializat în tranzacționarea criptomonedelor, cu sediul in România, Cluj-Napoca. Prin platforma Tradesilvania criptomonedele pot fi convertite în fiat (RON sau EUR). Criptomonede disponibile pe Tradesilvania:  Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), USDT, USDC, Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), EOS (EOS), TRON (TRX), Stellar (XLM), Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), OX (ZRX), OmiseGO (OMG), Augur (REP), Golem (GNT), Polkadot, Chainlink, Elrond (EGLD), Dai, Zilliqa;
  • Binance este una dintre cele mai utilizate platforme de tranzacționare a criptomonedelor din intreaga lume, cu peste 200 de monede acceptate pentru depunere și retragere. Platforma acceptă utilizatori din întreaga lume și a primit recenzii favorabile din partea comunității cripto. Serviciul Binance Fiat Gateway vă permite să cumpărați instantaneu Bitcoin și alte 15 criptomonede de top cu 40 de monede fiat populare, utilizând carduri bancare, sold de numerar și alte metode de plată. În plus, le puteți vinde și pentru unele dintre monedele naționale acceptate, iar taxele de tranzacționare sunt reduse. Binance Fiat Gateway vă permite să cumpărați criptomonede utilizând moneda națională (în prezent acceptă cca. 40 de monede fiat, inclusiv leul românesc). Cu aceste monede, puteți cumpăra și vinde instantaneu următoarele criptomonede: Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Basic Attention Token ( BAT), Dash (DASH), EOS (EOS), Litecoin (LTC), Nano (NANO), Paxos Standard (PAX), Tron (TRX), TrueUSD (TUSD) și Tether (USDT);
  • eToro este una dintre cele mai cunoscute platforme de tranzacționare criptomonede. Înființată în Israel, în 2007, are peste 11 milioane de clienți și este accesibilă în peste 140 de țări. La eToro, puteți tranzacționa cu multe dintre cele mai populare criptomonede: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Ripple, Litecoin, Cardano, IOTA, TRON, ZCASH, Binance coin, BNB, Dash, Stelar, EOS, NEO, Tezos, XRP. Deschiderea unui cont nou este simplă, gratuită și poate fi realizată online. Din punct de vedere tehnic, atunci când investiți pe termen lung într-o criptomonedă, veți deține moneda reală. Când investiți pe termen scurt, este un CFD.

3. Tradingview

Un instrument utilizat de către foarte mulți investitori pentru urmărirea tendințelor pieței criptomonedelor este platforma online TradingView.

Tradingview este o rețea socială de 15 milioane de comercianți și investitori, care utilizează diagrame și instrumente de analiză pentru a identifica oportunitățile pe piețele globale. Aici puteți urmări activele preferate, puteți găsi idei de tranzacționare, puteți discuta cu alții, pentru a identifica tendințele și pentru a plasa tranzacții direct pe graficele Tradingview.

 

Cum vor evolua prețurile și piața în cazul Bitcoin, dacă criptomoneda va reuși să atingă și să depășească 100.000 de dolari sau dacă se intră pe o piață a urșilor, sunt întrebări care își vor găsi răspunsul în următoarele luni.

 

Surse informații: Criptomonede Romania, Goana dupa Bitcoin, TradingView