Bitcoin depășește pentru prima dată maximul istoric de 50.000 de dolari

Prețul Bitcoin a atins astăzi un nou maxim istoric, depășind valoarea de 50.000 de dolari americani. Bitcoin a crescut cu peste 200% în ultimele 90 de zile și cu 400% față de dolarul SUA.

Bitcoin (BTC)  a câștigat peste 154% de la maximul istoric înregistrat anterior în decembrie 2017, ajungând astăzi, 16 februarie 2021, la 50.603 USD pe unitate.

Bitcoin a depășit valoarea de 50.000 de dolari, astăzi, 16 februarie 2021

Rata hash a Bitcoin a fost foarte ridicată astăzi, rețeaua procesând la viteze de aproximativ 163 exahash pe secundă (EH/s). Mai mult, cu dificultatea de exploatare a rețelei la 21,43 trilioane, nu a fost niciodată mai greu de minat decât este astăzi. Cu toate acestea, cele 21 de piscine miniere exploatează în continuare BTC.

După ce a atins 50.603 dolari, Bitcoin a scăzut sub 50.000 de dolari, însă analiștii cred că prețurile Bitcoin ar putea crește mai mult.

Creșterea valorii Bitcoin se înregistrează pe fondul ultimelor știri referitoare la achiziția Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari de către Tesla, la acceptarea criptomonedelor de către Mastercard și BNY Mellon, la mișcările recente ale orașului Miami de a adopta Bitcoin și la planurile Uber și Apple referitoare la criptomonede.

Companiile mari, cum ar fi Tesla, Mastercard și BNY Mellon, au arătat în ultima perioadă sprijin pentru criptomonede.

Săptămâna trecută, Tesla a dezvăluit că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că intenționează să accepte moneda digitală ca plată pentru produsele sale, în timp ce Mastercard a spus că își va deschide rețeaua către unele monede digitale. PayPal și BNY Mellon au făcut, de asemenea, anunțuri referitoare la includerea criptomonedelor în portofoliul lor de produse și servicii.

Utilizarea de către Tesla a numerarului corporativ pentru a cumpăra Bitcoin a stârnit speculații cu privire la faptul dacă alte companii importante ar urma exemplul. CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat săptămâna trecută că s-a discutat în cadrul companiei, dar că s-a „respins rapid” ideea de a cumpăra Bitcoin, însă compania are în vedere să accepte criptomonede ca plată pentru serviciile sale, dacă există cerere în acest sens.

Aceste evoluții i-au determinat pe mulți investitori în criptomonede să creadă că ultima cursă a taurilor este diferită față de cele din trecut. Bitcoin a crescut la aproape 20.000 de dolari la sfârșitul anului 2017, ca mai apoi, în 2018, să piardă mai mult de 80% din valoarea sa. Susținătorii Bitcoin spun că, în timp ce bula din 2017 a fost determinată de speculațiile cu amănuntul, ciclul actual este alimentat de cererea investitorilor instituționali.

Cred că Bitcoin este o clasă de active mult mai stabilă astăzi decât acum trei ani”, a declarat pentru CNBC Michael Saylor, CEO al companiei de software pentru întreprinderi MicroStrategy.„Cred că, începând din martie 2020, ați văzut că instituțiile încep să sosească și cred că în 2021 veți vedea că tendința continuă”, a adăugat Saylor. „Există entuziaști pentru Bitcoin ca mijloc de schimb, …dar personal cred că cel mai convingător caz de utilizare este ca depozit de valoare.

Totuși, scepticii văd Bitcoin ca un activ speculativ și își fac griji că ar putea fi una dintre cele mai mari bule de piață din istorie.

 

Surse informații: Bitcoin.com, CNBC

Sursă foto: Bitcoin.com