,

Binance, cel mai mare schimb de criptomonede din lume, va lansa Binance NFT – un Marketplace pentru NFT

binance nft marketplace

Binance, cel mai mare exchange mondial de criptomonede după volumul tranzacțiilor, a anunțat că va lansa în iunie 2021 Binance NFT – “cea mai importantă piață și platformă de tranzacționare NFT din lume“.

 

Noua piață va reuni artiști, creatori și entuziaști cripto din întreaga lume, cu taxe minime pentru utilizatori și creatori.

Noua piață globală va deveni destinația principală pentru NFT-uri și colecții digitale, de la arte vizuale și jocuri până la muzică și sport, spun cei de la Binance. Noul marketplace se vrea a fi o platformă digitală intuitivă care va reuni artiști, creatori și entuziaști cripto din întreaga lume. Binance NFT va partaja același sistem de cont ca Binance.com, permițând utilizatorilor să acceseze piața alături de celelalte oferte din ecosistemul Binance.

Noul marketplace va oferi o gamă completă de expoziții și licitații globale, cu artiști de top și conținut la cerere disponibil exclusiv pe Binance NFT. Piața va debuta cu două locații principale: o categorie „Eveniment Premium” și o „Piață de tranzacționare” care permite utilizatorilor de zi cu zi să creeze cu ușurință NFT-uri la un cost minim.

Scopul nostru este de a oferi cea mai mare platformă de tranzacționare NFT din lume cu cea mai bună experiență de fabricare, cumpărare și schimb, utilizând cele mai rapide și mai ieftine soluții oferite de infrastructura și comunitatea blockchainului Binance”, a declarat Helen Hai, șeful Binance NFT.

Binance NFT își propune să maximizeze valoarea pentru creatorii din toate categoriile. De aceea oferă unele dintre cele mai mici taxe de tranzacție din industrie. Pentru colecțiile „Eveniment Premium” organizate, artiștii primesc 90% din profituri din vânzări, stabilind un nou punct de referință pentru recompensele NFT.

Utilizatorii își pot depune NFT-urile pe „Piața de tranzacționare” și pot alege să le listeze pentru vânzare sau pentru licitație, la un cost minim. Binance percepe o taxă nominală de procesare de 1%, iar creatorii sau deponenții primesc o redevență de 1% pentru toate tranzacțiile ulterioare.

Binance servește milioane de utilizatori din întreaga lume, dintre care mulți vor putea acum accesa spațiul NFT în plină expansiune. În conformitate cu angajamentul nostru față de libertatea banilor la nivel global și de a construi un ecosistem incluziv, piața Binance NFT va sprijini, de asemenea, creatorii cu valoare mică, oferind cele mai mari lichidități și cele mai ieftine comisioane pentru utilizatori ”, a declarat Changpeng„ CZ ”Zhao, CEO Binance.

NFT-urile (jetoane nefungibile) sunt articole virtuale create pe un blockchain, adesea utilizate pentru a certifica proprietatea unică asupra unui activ digital care ar putea fi orice, de la artă, muzică, jocuri, până la cărți de tranzacționare sportive. Piața NFT a existat de câțiva ani, de la inventarea blockchainului, dar recent a atras atenția investitorilor, deoarece unele obiecte de colecție de profil au fost vândute la prețuri record. Vânzările totale de NFT-uri au crescut la peste 2 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021, de peste 20 de ori volumul trimestrului anterior, potrivit NonFungible.com.

Binance  își dezvoltă propria piață NFT, după ce platforma Gemini Nifty Gateway a găzduit licitații de la artiști precum Eminem și Grimes, iar Crypto.com și-a lansat piața NFT în martie 2021, oferind conținut de la Snoop Dogg, Lionel Richie și Boy George. Alte piețe NFT  sunt Super Rare și Foundation.

Binance a declarat că platforma sa va opera două piețe: un loc premium pentru licitații și expoziții de top și o piață de tranzacționare standard pe care oricine o poate folosi pentru a crea noi jetoane. Segmentul premium ar reduce 10% din veniturile din licitațiile majore, a anunțat Binance, 90% fiind destinate artiștilor. Piața de tranzacționare de zi cu zi va percepe o „taxă de procesare” de 1%, în timp ce creatorii „vor primi în mod continuu 1% redevență”.

Compania a lansat deja o pagină web Binance NFT care permite artiștilor să contacteze firma cu privire la potențialele parteneriate.

Lansarea marketplace-ului NFT propriu ar deschide un nou flux de venituri pentru Binance, care a beneficiat considerabil de interesul crescând pentru Bitcoin și pentru alte monede digitale.

Cu toate acestea, există și îngrijorări cu privire la NFT-uri. Unii au comparat boom-ul NFT cu creșterea ofertelor inițiale de monede, sau ICO-uri, de la sfârșitul anului 2017 și începutul anului 2018, care a dus la o serie de escrocherii și multe proiecte au fost în cele din urmă abandonate.

 

Surse informații: Binance, Barrons, CNBC