Amazon lucrează la un proiect care le va permite clienților să cumpere produse și servicii utilizând monede digitale

Amazon lucrează la proiect pentru a permite clienților să se bucure de servicii utilizând „moneda digitală”. Amazon pare să se pregătească pentru lansarea unui proiect de „monedă digitală”, începând din Mexic, pe baza anunțurilor cu oferte de locuri de muncă ale companiei.

Într-un anunț de angajare pentru postul de Manager de dezvoltare software – Plăți digitale și emergente, publicat de Amazon, sunt specificate următoarele: „Construim o echipă tehnologică pentru a construi produse de plată inovatoare pentru clienții de pe piețele emergente și căutăm SDE [Ingineri de dezvoltare software] și SDM [Manageri de dezvoltare software] talentați care să se alăture călătoriei noastre”.

În anunțul făcut de Divizia Digital Emerging Payments (DEP) din cadrul Amazon se mai specifică și țara în care va fi lansat pentru prima data produsul: “Căutăm un lider care să ne ajute să lansăm un nou produs de plată, iar Mexic este țara de lansare inițială”.

Produsul la care Amazon intenționează să lucreze va permite clienților să se bucure de o gamă de servicii Amazon, inclusiv Prime Video:

Acest produs va permite clienților să își convertească banii în monedă digitală cu ajutorul căreia clienții se pot bucura de servicii online, inclusiv cumpărături de bunuri și/sau servicii precum Prime Video”, se precizează despre „noul produs de plată” al Amazon în anunțul de angajare publicat de companie.

 

Citeste si: Ce este analiza tehnica?

 

O a doua postare de anunț de angajare în cadrul Amazon sugerează că produsul pare să fie în general orientat către piețele emergente. Amazon angajează ingineri de dezvoltare software „la toate nivelurile” pentru a lucra pentru lansarea acestui produs de plată.

Conform Coindesk, echipa Digital Emerging Payments și Amazon nu au răspuns până în prezent la solicitările repetate de a face comentarii asupra acestui subiect.

Amazon nu este la prima încercare de a lucra cu criptomonede. În 2013 Amazon a lansat o monedă digitală, Amazon Coin, care le permite proprietarilor să tranzacționeze prin jocuri web, iar unii se întreabă acum dacă ar exista o legătură între noul proiect pentru criptomonede al Amazon și moneda digitală Amazon Coins, lansată acum 13 ani.

Cum momentan Amazon nu a făcut niciun comentariu oficial despre anunțurile de angajare menționate mai sus, nu rămâne decât să așteptăm pentru a vedea următoarele evoluții referitoare la acest proiect.

 

În ultima vreme tot mai multe companii mari includ monedele digitale în portofoliul lor de produse/servicii: Tesla a anunțat pe 8 februarie 2021 că a cumpărat 1,5 miliarde de Bitcoin și că intenționează să includă criptomoneda ca modalitate de plată pentru produsele sale. Mastercard a anunțat pe 10 februarie 2021 că va include criptomonede în rețeaua sa de plăți. Amazon se pregătește pentru lansarea unui produs de plată care implică monede digitale. Se pare, așadar, că anul a început în forță pentru domeniul criptomonedelor și blockchain. Ce alte companii mari vor include criptomonedele ca mijloc de plată pentru produsele și serviciile lor? Cât se va vinde utilizând monede digitale? Câți clienți vor cumpăra produse și servicii plătind cu monede digitale? Sunt întrebări care vin firesc în urma recentelor evoluții în domeniu și al căror răspuns îl vom afla cu toții într-un viitor, se pare, tot mai apropiat.

 

Surse informații: Coindesk, Amazon Jobs, Benzinga