30.000 de comercianți vor accepta plăți directe cu eGold, criptomoneda Elrond, prin intermediul procesatorului de plăți Netopia

Elrond este compania românească din Sibiu care a atins capitalizare de 1 miliard de dolari la începutul anului 2021, devenind al doilea unicorn românesc, iar EGLD este criptomoneda lansată de Elrond.

Elrond a anunțat că începând cu 1 martie 2021 procesatorul de plăți Netopia Payments va permite acceptarea plății cu criptomneda eGold pentru mai mult de 30.000 de comercianți din România: „Activarea plăților eGold este esențială pentru digitalizarea tuturor valorilor … Conectarea la Netopia este primul pas către stabilirea unei infrastructuri globale de plăți alimentate de rețeaua Elrond.” a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond.

Peste 100.000 de români au descărcat aplicaţia Maiar şi majoritatea deţin deja şi eGold. Atât ei, cât şi ceilalţi membri ai ecosistemului Elrond, vor putea beneficia de timpii de procesare şi costurile scăzute ale tehnologiei blockchain în viaţa de zi cu zi. Integrarea cu Netopia este un prim pas important spre crearea unei reţele globale de plăţi care foloseşte tehnologia Elrond”, a spus Beniamin Mincu.

În primă fază, integrarea va permite plata cu eGold la magazinele online. Cei peste 30.000 de comercianţi înregistrați în sistemul Netopia vor putea accepta eGold ca metodă de plată. Conversia din eGold în RON se va face automat în reţeaua NETOPIA Payments, rezultând tranzacţii mai rapide, sigure şi la costuri reduse, atât pentru cei care acceptă plata în eGold, cât şi pentru cei care plătesc utilizând criptomoneda reţelei Elrond.

Comercianții online vor putea genera o cerere de plată într-o monedă fiat, pe care clienții o pot plăti apoi în suma corespunzătoare de eGold. Sistemul Netopia va recunoaște că tranzacția a avut loc și apoi va deconta suma în fiat, în contul comerciantului.

Ulterior integrarea se va extinde pentru a acoperi şi alte sisteme de plăţi, inclusiv cele la comercianţii fizici echipaţi cu sisteme de plată compatibile.

Netopia, unul dintre cei mai cunoscuți procesatori de plăți de la noi din țară, oferă în acest moment opţiuni de la plata cu cardul până la plata prin SMS, linkuri de plată, aplicaţie de mobil, şi începând de la 1 Martie 2021, şi cu criptomoneda eGold.

Netopia a fost fondată în 2003 pentru a utiliza tehnologia pentru extinderea plăților dincolo de serviciile tradiționale. De atunci a crescut dincolo de plățile cu cardul, integrând plățile web, SMS și mobile, precum și plățile cu Bitcoin și Ethereum.

Baza de peste 30.000 de clienți a companiei  Netopia include companii precum Carrefour, Selgros, Tarom și multe altele, toate acestea putând accepta plăți EGLD de la clienții lor.

Integrările cu Netopia vor deschide în viitor oportunități suplimentare pentru plăți în eGold și alte active Elrond.

NETOPIA a fost un promotor constant al tehnologiei inovatoare, permițând plățile cu criptomonede clienților noștri încă din 2015. Integrarea eGold este o cale naturală de urmat care ne pregătește pentru un viitor descentralizat.” a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA Payments.

Integrarea este o etapă majoră pentru ecosistemul Elrond, deoarece oferă deținătorilor de eGold acces direct la bunuri și servicii, evitând timpul pierdut și taxele asociate în mod obișnuit.

 

Elrond este blockchain-ul conceput pentru a aduce o îmbunătățire cumulativă de 1000 de ori a vitezei de transfer și de execuție. Pentru a realiza acest lucru, Elrond introduce două inovații cheie: un nou mecanism Adaptive State Sharding și un algoritm Secure Proof of Stake (PoS), care permite scalabilitatea liniară cu un mecanism de consens rapid, eficient și sigur. Astfel, Elrond poate procesa peste 15.000 de tranzacții pe secundă (TPS), cu o latență de 6 secunde și un cost neglijabil.

Netopia este cel mai important furnizor de soluții de plăți digitale din România. Peste 30.000 de comercianți de top utilizează serviciile Netopia: SMS, card, criptomonede și plăți mobile. În 2013 Netopia a lansat mobilPay Wallet – cea mai premiată soluție de plată din România și primul produs de tehnologie românească premiat și recunoscut de Silicon Valley. Primul portofel digital românesc permite utilizatorilor să efectueze plăți instantanee din aplicație sau prin scanarea codului QR afișat la casele de marcat sau pe pagina de plată a magazinelor online.

 

 

 

Surse informații: Elrond, Playtech